Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Moja Agatka - czyż nie piękna ??

Re: Moja Agatka - czyż nie piękna ??

Ja juz cos podobnego zrobilem zabierajac jedna samice ze sklepu zoologicznego,gdzie miala okropne warunki.Teraz okazalo sie,ze dla moich trzech gadzinek potrzeba ogromnie potwornego akwarium zeby mialy tyle przestrzeni ile powinny miec,a nie wspominajac juz o pozostalym wyposazeniu (np.filtacja).Wiec naprawde warto zastanowic sie nad przygarnieciem tego zolwia,chociaz tak jak pisalem wczesniej jezeli go wezmiesz to "masz moj szacunek",bo napewno zagwarantujesz mu duzo lepsze warunki niz te w ktorych sie znajduje.
    Pozdrawiam.

Ja bym tez na twoim miejscu wzięła tego biednego żółwika. a tego kolesia bym potrzymala przez miesiąc w ciemnosci w ciasnym pomieszceniu bez wody i jedzenia ciekawe ile by przeżył.

dario_terrarysta
    Guest

Dla mnie żółw to coś więcej niż tylko zwierze . I do tego mam miejsce aby zagwarantować im dobre waruki . Wczoraj byłem u szklarza :P zamówiłem akwarium 250 cm na 100 cm na 60 cm

No przy takich warunkach to sie nie zastanawiaj i uratuj tego biedaczka.
    A z ciekawosci zapytam ile cie bedzie to akwarium kosztowalo i jak rozwiazesz system filtracji.Wlasnie jestem na takim etapie i troche podyskutowalem z Jojkiem na ten temat,ale jeszcze do konca sie niezdecydowalem.
    Pozdrawiam.

jestem na biezaco z cenami akwa filtrow i ile to kosztuje bo w styczniu wszystko wymienialam jak cos to pisz na gg 3485602

dario_terrarysta
    Guest

Akwarium wyniosło mnie 100 zł po znajmomości . Problemem z filtracją nie będę miał ponieważ jej nie będzie . Nie stosuje filtrów , poprostu dbam o czystość w akwa.

Chyba malo prawdopodobne,abys utrzymal czystosc bez pomocy jakiego kolwiek systemu filtracji,chyba ze bedziesz wymienial cala wode co 10-14 dni,a to bedzie sporo.Co do akwa to niektorym sie trafia czasami - super masz.
    A napisz jeszcze czy zdecydowales sie na tego biedaczka.

dario_terrarysta
    Guest

Ja zmieniam całą wode łącznie z myciem szyb i kompleksowym czyszczeiem kamyczków co 4 dni , takze filtry mi nie potrzebne , żółwiakowi chińskiemu zmieniam wode co 2 dni . A co do biedaczka to narazie nie mam kontaktu z tym typkiem ale jak coś będę wiedział zaraz napisze . Pozdro .

Jestes niesamowity z tym czyszczeniem i wymiana wody - napisz ile to orientacyjnie jest litrow.A moze ty pracujesz w wodociagach i wode masz gratis,ale czasu na to tez sporo potrzeba.

Moim zdaniem kiedys napewno ci sie znudzi wymienianie wody z takiego kolosa co kilka dni i wtedy napewno zdecydujesz się na filtr kubełkowy bo wew to tylko do zbierania śmieci chociarz ja osobiście posiadam trzy filtry jeden który czyszczę co 4 dni drugi raz na 2 miesiace(pełni funkcje biologiczego wew) a trzeci(kubełkowy) jak wymieniam całkowicie wode w akwa. Moge się pochwalic ze juz nie zmieniam wody z powodu zabrudzenia czy złego zapachu bo nawet woda po trzech miechach jest jak kryształ i żyją w nim rybki i rosliny wrażliwe na stan czystości wody co jest dowodem ze woda jest biologicznie ok.
    Pozdro gratuluje wytrwałości!

Uprawnienia umieszczania postów