Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Co to za żółwiątko :??

Re: Co to za żółwiątko :??

A na jakich produktach opierała się do tej pory dieta Twojego żółwika???

dario_terrarysta
    Guest

Jest to Chrymsemys Concina Hieroglyphica na 100 % . Żółw mógł sie przyziembić . Mam jeszcze takie pytanie czy ma opuchlizne na powiekach ?? .

Odchodzenie łusek jest naturalnym objawem. Przeszukaj forum bo była o tym mowa wiele razy. hasła: łuski, łuszczenie, złazi

żółtolicy to nie jest

ma inny wzór na karapaksie, przydałyby się dobre zdjęcia karapaksu,plastronu i głowy. A jeśli puszcza bębelki może być przeziębiony..... spuchniete oczy czyzby brak witaminy A?!!

jesli zolwik jest zdrowy, to 32 st. C na co dzień jest duzą przesadą, jeśli chodzi o temperaturę.

Dla Pseudemysa nie jest, one potrzebują temp. wody 28-30 stopni, lądu nawet 32 stopni.

Na angolskiej stronie hodowcow znalazlem:
    In one corner of the environment a*hardware store reflector clip light lamp should be used to provide artificial basking facilities. This should be positioned to provide a basking spot of 90 degrees F or so (32 degrees C) in that section of the habitat.
    Temperatura wody sie nie zajmuja, ale skoro zalecaja w najcieplejszym miejscu ladu 32, to chyba woda troche zimnejsza... Zwracaja za to duza uwage na cyzstosc wody.

podany przeze mnie cytat pochodzi ze strony http://www.chelonia.org/Articles/pseudemyscare.htm

jest to:
    Heiroglyphic Turtle (hatchling)
    Nazwa Łacińska : Pseudemys concinna heiroglyphica

na bank bo mam takiego... tez byl kiedys taki malutki

kornasio02
    Guest

TO JUŻ JEST KONIEC.... :(

Uprawnienia umieszczania postów