-
Re: Horsfields Tortoise to sie nazywa wolność
Opcja 65 cm dł. jest najmniej korzystna dla żółwia (nie ma górnej granicy wielkości żółwiowego domu) . Na szafie będziesz miał utrudniony dostęp do terrarium Aczkolwiek nie sądzę by żółwiowi zrobiło to jakąś rożnicę. Czyli pewnie zostaje opcja z długością 95. No chyba, że szafa - ale nie znam terrarium stojącego w tak oryginalnym miejscu
Poza tym spodziewaj się stukania, wspinania na ściany, demolowania terrarium - nigdy nie zapewnimy żółwiom tego, co miałyby w swoim środowisku naturalnym. Ale skoro już je mamy, warto zadbać ich zdrowie.
Cieszę się, że skorzystałeś z naszych porad:
Pozdrawiam
Natalia
-
Jeszcze jedno, jeśli możecie prześlijcie mi fotki na mojego maila waszych terra. Mam jeszcze pytanie żeby zaoszczędzić trochę pieniędzy planuje zrobić jedną ścianę ekspozycyjną (szkło) a na resztę z jakiegoś surowca, materiału, ale jakiego byście doradzili? żeby użyć.
-
"Krzyzak w razie problemów zapraszam na gadu-gadu albo pisz na maila (pawel-leszczynski@o2.pl), postaram ci sie odpowiedziec na wszystkie pytania. Ale najlepiesz pisz na forum, wiecej fachowych porad
Co do budowy terraz to mozesz uzyc szkla lub plyt OSB. Plyty sa dostepne w OBI i innych takich składach. Ponadto trzeba bedzie jeszcze kupic prowadnice pod szyby i wiele innych rzeczy. Wszystko jest dostepne w starszych postach wystarczy ze wpiszesz w "szukaj" hasło OSB, terra z osb. Najlepiej szukac na forum "terrarium". Tam jest najwiecej informacji. Jezeli masz wiecej pytan to wal smialo, jak juz napisala Natalia bardzo dobrz ze sie "nawracasz".
-
Napisz jeszcze swoj adres mailowy bo ze strony nie mozna wyslac zalacznika.
-
Uprawnienia umieszczania postów