-
Żółw lądowy...
Witam! Mam żółwia stepowego i wczoraj na jego dziobie ujzalam taki bialy nalot jakby zwymiotowal , albo najadl sie czegos bialego. Dzisiaj patrzyłam też jest coś takiego , albo powstalo nowe, albo są to pozostałości po tamtej wydzielinie. Mam podejżenia ze jest to pprzeziebienie, albo nawet zapalenie pluc. Żółw ma odpowiednie warunki , nie ma tylko promieni UVA ani UVB. Czy moje podejrzenia sa sluszne ?
-
Re: Żółw lądowy...
A nie jest przypadkiem tak, że jadł coś, na co wcześniej mówiąc wprost nasiusiał? Albo pobrudził sobie dziób wapnem? A jak oddycha - czy świszcze, czy otwiera przy tym dziób?
Pozdrawiam
Natalia
-
Zachowuje sie jak zawsze w tej chwili nie swiszczy chociaz czasami zdarzalo mu sie to , a jezeli chodzi o otwieranie dzioba to tez czasami. Staram się go obserwować i wydaje mi sie ze zadne zmiany nie nastapily.
-
Miałeś racje żółwik nie jest chory tylko poprostu podjada swój mocz, ale to sie dopiero teraz zrobiło kłopotliwe ponieważ co ja mam teraz zrobić jak mój żółw podjada swój własny mocz ? Podejżewam że brakuje mu jakiejś witaminy ale jakiej ? Bardzo prosze o rady ....
-
Moze kup mu zolwia wapniowego lub sepie,moze wowczas bedzie podjadac(zolwie rozrozniaja kolory jak wiesz-wiec moze ?).Masz tylko samiczki(tak mi wyglada z Twojego profilu)? Moj samczyk czasem piszczy -ale okazalo sie ,ze to popiskiwanie to typowo godowe, wiec moze ktorys to samczyk?
-
Żólwia wapniowego kupiłam już dawno, ale on ma taki nieprzyjemny zapach i nawet nie sprobuje. A jeżeli chodzi o płeć to jak zakładałam na tym serwerze konto to byłam pewna ze mam samiczke, ale pol kilka miesiecy temu dowiedzialam sie ze to samczyk
Uprawnienia umieszczania postów