-
Re: Zlota rybka
lepiej zastosuj ten preparat, bo często po nagłej poprawie, następuje...zgon:/
-
Hmm
To ja juz nie wiem. Co rozumiesz przez nagla poprawe? Jesli rybka bedzie przez 3-4 dni ok to znaczy ze jest juz wszystko dobrze? Czy nawet po takim czasie moze sie okazac ze i tak sie wykonczy??
Pozdrawiam
-
Przede wszystkim trzeba natlenić wodę czyli kupić natleniacz.
-
Czy wlasnie brak tlenu moze byc glownym powodem zlego "samopoczucia" rybki?
Filtr jest niewystarczajacy? On nie daje tlenu?
Pozdrawiam
-
Pisałeś, że masz filtr wewnętrzny. Jeżeli pracuje on w kompletnym zanurzeniu, jak to z reguły bywa u żółwi, to nie natlenia on wody. Natomiast jeżeli wysunięty jest lekko ponad powierzchnię wody, to nieco natlenia. Sugeruję do wylotu wody z filtra podłączyć wężyk, którym pobierane będzie powietrze, albo wysunięcie wylotu wody ponad taflę. Ale szczerze mówiąc, jeżeli myślisz o utrzymaniu rybki przy życiu, no to wydaje mi się, że lepiej będzie zamontować ten wężyk (o ile Twój filtr na to pozwala). A poza tym, to jeżeli rybki mają do chwili zjedzenia przeżyć, to zalecane jest się porządnie przyłożyć do jakości wody.
Pozdrawiam,
Piotrek A.
P.S.: Z akwarystyką nie miałem _nigdy_ nic wspólnego. Wiedzę opieram na tym, co ostatnio przeczytałem w Internecie.
-
i tak może się okazać że się wykończy:/ jakość wody musi być lepsza mimo to z rybkami nigdy nic nie wiadomo. Często ich choroby mają właśnie taki przebieg
-
Jak byście byli uwięzieni w basenie z krokodylem to po pewnym czasie też byście mieli wywieszony język, brak chęci do życia i różne wysypki ze strachu. Nash proponuje ci kup dla niej kule za kilkadzieści złotych. Są nawet takie z pokrywkami i lampką i tam ją trzymaj. A jak chcesz mieć jakieś rybki w akwa z zółwiem to jedynie gupiki są w miare wytrwałe, ale to i tak jak mają kryjówki. Hodujmy nasze gadzinki ale nie stresujmy przy tym innych zwierząt.
-
Tylko nie kulę. To można porównać tylko z wysepką plastikową z palemką dla żółwia. To jest zupełnie niepotrzebne męczenie zwierzat. Normlne prostokątne akwarium z objetością wody co najmniej 2-3 razy większą od tej nieszczęsnej kuli.
Uprawnienia umieszczania postów