Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: Marchew

Re: Marchew

Najwazniejsze sa efekty tego zamieszania -moze bedzie skuteczne?
    Kto pierwszy otrzyma info na temat ceny to -wiadomo przekazuje dalej.

ja tez chetnie dorzuce sie do tego zakupu. tyle tylko ze ja mieszkam na mazurach

pozdrawiam

No to juz wiemy ile i za co- 15 kg worek kosztuje 20,50 Euro + 22 Euro koszt przesylki.Czyli ok.180 zl. za calosc nie liczac prowizji bankowej za przeslanie
    pieniedzy.

dr Robert
    Guest

Ja nie zamawiałem tylko dlatego, że z mojego banku mogę zagranicę płacić tylko kartą, a oni karty nie przyjmują, chyba tylko przelewy.
    Najlepiej zanim się pojedzie do Niemiec wysłac maila do firmy czy w tym mieście gdzie będziemy można to kupić. Wtedy podadzą adres.
    W Polsce jest współpracownik firmy (przynajmniej rok temu był), w Warszawie. Niestety telefon mam na starym komputrze, który nie jest teraz podłączony. Oni handlują głównie pokarmem dla koni i do Polski pokarmu dla żółwi nie ściągali. Niestety zaniedbałem i nie zadzwoniłem.

Cena ok. 200 zł za 15 kg nie wydaje się wygórowana zwłaszcza w porównaniu z niezdrowymi pokarmami dla "lądowców" sprzedawanymi w sklepach zoo.

Hmmm...
    jak wiadomo Polak potrafi Co jakby zamówić jednorazowo większą ilość - jak znacząco będą się różniły koszty przesyłki?? Na przykład zamówilibyśmy po jednej wielkiej pace ze wszystkich rodzajów i podzielili się tą kosmiczną ilością żółwiego żarcia.

O koszty takiej opcji już zapytałem i czekam na odpowiedź
    (Pani w agrobsie zapewne zdziwi się ilością maili z Polski

Aleksander

Ale pomyślcie, co zrobimy z taką górą karmy, jesli nie zasmakuje naszym pupilom? Może lepiej na początek ograniczyć się do 15 kg. To są lekkie rzeczy jak myślę, więc i tak będzie tego mnóstwo.

Natalia

dr Robert
    Guest

Rozumiem, ze wszystkie oznacza 3 rodzaje, bo BABY nie produkują w 15 kg paczkach.
    W takiej sytuacji mógłbym wziąć maksymalnie np. po połowie z każdego worka. Mam nadzieję, że to będzie dobre także na następną zimę . Mam spore stadko, ale chyba nie zjadłyby wszystkiego w jeden rok (chociaż kto wie ?).
    Tylko ktoś musiałby zająć się ściągnięciem tego z Niemiec.

dr Robert
    Guest

To jak już ślecie tyle maili, to może zapytajcie o tego przedstawiciela w Polsce. Chociaż jak znam życie to przez współpracownika byłoby 3 razy drożej.

Oczywiście myślałem o 3 rodzajach (nie wiem czy na BABY byłby jakiś chętny

Dla ścisłości to FIBRE jest w 10 kg workach, więc w sumie byłoby do podziału 40 kg. My chętnie weźmiemy po 3-5 kilo z każdego, więc jeszcze troche dla innych zostanie.

Jeżeli chodzi o ściągnięcie to nie widzę żadnego problemu - mogę się tym zająć!!

Aleksander

dr Robert
    Guest

Ja mogę wziąć 15-20 kg, Aleksander z Natalią 9-15 kg czyli zostaje jeszcze do rozdzielenia 5-16 kg. Dora jest chyba chętna, ale nie wiem czy sama chce sprowdzać, czy dołączy się do nas i ile weźmie.

Uprawnienia umieszczania postów