Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: Marchew

dr Robert
    Guest

Re: Marchew

Marchew w zimie można podawać codziennie czy co drugi dzień, ale patrz czy nie ma problemów z kupą. Czasem bywają żółwie które na nadmiar marchwi reagują biegunką. Jeśli jest OK to niech zjada ile chce. Najczęściej to żólwie nie przepadają za marchwią, ja muszę nie karmić dzień przed podaniem marchwi bo inaczej nie ruszą (ale to inne gatunki żółwi).

dr Robert
    Guest

Do oświetlenia użyj funkcji :SZUKAM. Było o tym milion razy. Repti Glo 8.0 jest dobre dla takich żółwi.

dr Robert
    Guest

Spośród pokarmów gotowych odradzam wszystkie dostępne w Polsce. Jesli ktoś jeździ do Niemiec gorąco polecam "chrupki" dla żółwi niemieckiej firma Agrobs. Strona po niemiecku i angielsku: www.agrobs.de

Jest tego kilka rodzajów. Dokładniejszy skład produktów tej firmy jest na:
    http://www.schildkroeten.com/index.p...ail=2&second=9

A co w składzie: PRE ALPIN Testudo to prawie sam mlecz (92%) i trawa (6%),
    PRE ALPIN TESTUDO HERBS kilka rodzajów ziółek, PRE ALPIN TESTUDO FIBRE głównie różne gatunki traw aby dostarczyć dużo balastu dla przewodu pokarmowego, teraz zaczęli robić jeszcze PRE ALPIN TESTUDO BABY.

No i wszystkie bez żadnych konserwantów, barwników, warzyw, owoców.
    Niestety w Polsce niedostępny. Jesli ktoś by przywoził z Niemiec worek 15 kg to chetnie połowę odkupię .

Jak tylko uda mi sie sciagnac z Niemiec te karme to dam znac.Bede sie mocno starac.
    Tym bardziej,ze mieszkamy w tym samym miescie

A czy myślałeś o możliwości zamówienia worka (albo dwóch do Polski???
    Z tego co czytałem wysyłają również do krajów nie-niemieckojęzycznych - trzeba by tylko zapytać o koszty przesyłki. Jak będą rozsądne to może zrobimy zrzutkę????

Aleksander

A wiesz to nie glupi pomysl.Musze tylko zlapac kontakt z kolega ktory mieszka w Niemczech.Postaram sie to jak najszybciej zalatwic.

Właśnie wysłałem maila do producenta z pytaniem, jakie byłyby koszty przesyłki do Polski, zobaczymy co odpowiedzą

W grudniu próbowałem kupić agrobsa w kilku sklepach zoologicznych w Niemczech, ale niestety bez efektu Panie ze sklepów nawet nie wiedziały że coś takiego istnieje.

Aleksander

Wlasnie wyslalam do Agros'u zapytanie o cene karmy 15kg + koszty przesylki.
    Jak odpisza to dam znac- moze nasze pupilki beda jest cos lepszego )

No to jak widze szybko dzialamy

Małe sprostowanie - ten ostatni cytat to nie z mojej wypowiedzi, tylko Jarka Zajączkowskiego, tak gwoli ścisłości

Natalia

PS Wprowadzamy tu małe zamieszanie z Aleksandrem, gdy zaczynamy razem się odzywać)

Uprawnienia umieszczania postów