Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: żółw FANATORA

FANATOR
    Guest

Re: żółw FANATORA

hehehe Piotr ona nie ma 7miu lat tylko niecałe 2 latka

Piotr sie pytal JOJKA,a on ma taka zolwice - 7 lat.

Fanator - pytanie o długość żółwia było do mnie, jakbyś czytał forum w postaci "drzewa" to byś widział i było by ci łatwiej połapać się w wątkach.

Po 7 latach musiałem jedną oddać ale to było prawie 2 lata temu teraz ma 9 lat ostatnio jej nie mierzyłem ale 2004-02-01 skorupa mojej samicy miała 21,1 cm.

Dzieki za odpowiedź, a jak mierzysz karapaks: po krzywiźnie czy jakby w rzucie?

P.

Masz może historię pomiarów rok po roku, chętnie bym porównał z moją parką.

P.

W rzucie http://jojek.klub.chip.pl/hobby/images/s6_01.htm ale niedawno znalazłem info że powinno się po prostu mierzyć miękką miarką po krzywiźnie, ma to nawet swoją nazwę ale nie pamiętam, jak znajdę to dam znać.

Niestety nie prowadziłem wcześniej pomiarów.

SlipknoT
    Guest

hey hey chciałem powiedziec ze juz od kilku dni mam swietlowe repti glo 5.0 jestem zadowolony.Wydaje mi sie ze stan żólwia po smarowaniu witaminami i jodyną polepszył sie znacznie juz nie widac tych białych plamejk a skorupa jest ubarewiona na oliwkowo zielono wydaje mi sie ze jak urosnie to bedzie miala karapaks podobnie ubarwiony do żółwia jojka(tego z galeri) bo nie wydaje mi sie zeby tak nagle zrobił sie czarny albo zielony . male info zmieniłem nick na slipknot bo zapomnialem hasla i do maila i do konta więc lol .) pozdro !

Uprawnienia umieszczania postów