Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: kto wypuszcza na spacerek????

FANATOR
    Guest

kto wypuszcza na spacerek????

Niektorzy stosuja gldowke dla zolwia zeby ten sie zbytni nie btluszczyl ja proponuje spacerki po mieszkaniu poniewaz duzo energi przytm zuzywa.Ma naturalną mozliwosc wylatania sie (na wysepce 4 na 2 raczej tego nie zrobi) Pilnuje tylko zeby nie schowal sie gdzie poza moim zasiegiem.Gdy masz zolwia ktory ma okolo 15 cm nie buj sie nie zginie wypuszczaj go a napewno nadrobi na kondycji

Re: kto wypuszcza na spacerek????

u mnie to nie możliwe :P 2 psy i młodszy brat skutecznie to wykluczają ;]

foczka81
    Guest

ja popieram: nie bujmy się!

Ja zrobilem w pokoju wybieg dla moich zolwi czerwonolicych 100/100/30 cm. W srodku wysypalem piaskiem i zalozylem lampe. Zolwie bardzo chetnie chodza i wspinaja sie na skalke ktora jest na srodku, wygrzewaja sie takze pod lampa. Uwazam ze jest to bardzo dobry pomysl aby zolwie mogly sobie pobiegac.

FANATOR
    Guest

O TO NAPRAWDE SUPER POMYSŁ TYLKO ZE JA NIE MAM NA TO MIEJSCA W CHACIE

większość np. przy czyszczeniu akw awypuszcza gadzinki aby pobiegały.... w lato moje miały zrobiony wybieg i w promieniach słońca (darmowe UVB..) spędzały kilkanaście minut, tylko są dwa warunki nie może być przeciągu i np. co tyczy się okresu zimowego zbyt dużej różnicy w temp. bo łatwo o przeziębienie gadziny. wyjscie na trawe w lato tez sprawia im wielką frajde..

latem prawie codziennie wychodze z moim Stefanem(zlow czerwonolicy) na spacerek, bardzo lubi chodzic sobie po trawie, ktora jest dla niego jak dżungla
    no i oczywiscie po mieszkaniu tez biega
    polecam

Uprawnienia umieszczania postów