-
Re: ratowanie czerwonolicego
tak ale jest jedno ale... ile w naturze mają tego mięsa ssakow lub ptactwa? raczej baaaardzo rzadko, czerwonolice też sa wstanie upolowac małego ptaka ( o czym już zreszta pisałem kiedyś na forum..), samo mięso jest jałowym pokarmem nic oprócz białka i kalorii nie ma, i dieta składająca sie głównie z mięs ssaków lub ptactwa wyrządza więcej szkody niż pożytku (poczytaj starsze posty lub opracowania dot. żywienia czerwonolicych) więc jeśli ktos chce podawać to w ograniczonych ilościach i najlepiej jakby to byly podroby np. wątróbka które mają dużo witamin.. po zatym w większosci przypadkow uda mu się złapać rybke , slimaczka itp. i to nie zawsze, bowiem w miare starzenia się ich szybkość maleje przez co polowania stają się nieefektywne i zaczynają zadowalać się większą ilością zieleniny wodnej.. oczywiście dostęp do ssaków a raczej padliny mają ale są to sporadyczne przypadki i tak też powinno być w warunkach hodowlanych 2-3 razy do roku powinno wystarczyć!!!! (znowu się naraziłem Jojkowi i MataManX'owi którzy całkowicie wykluczają te mięsa z skladu diety.. moje dostają ale góra 3 razy do roku i to jeszcze w małej ilości..) zresztą żólwie w naturalnym srodowisku jedzą znacznie mniej i mają więcej dni głodówki niż u nas w domu!!!! a to że są ciągle głodne są to ich nawyki mają to w genach.) które ukształtowały się przez tysiące lat ewolucji..
Uprawnienia umieszczania postów