Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: MÓJ ZOLWIK MA DZIWNY KARAPAKS(CZERWONOLICY)

Re: MÓJ ZOLWIK MA DZIWNY KARAPAKS(CZERWONOLICY)

Nie wiem FANATOR czy przez przypadek nie podales nam przyczyny tych bialych plamek. Otoz napisales, ze jedyne czego nie masz to UVB. Hodujesz zolwia juz od 2 lat, a nie zapewniles mu bardzo waznego elementu. Brak tego widma uniemozliwia w duzym stopniu synteze witaminy D3, ktora uczestniczy w przyswajaniu wapnia i innych waznych pierwiastkow. Przeciez wszyscy pisza, jak wazne jest UVB i na Twoim miejscu czym predzej zastanowilbym sie nad zakupem odpowiedniej swietlowki. Na pewno bedzie lepiej, lecz nie jestem przekonany, czy zmiany na karapaksie sie cofna.

jakie zmiany? jak narazie patrząc na zdjęcie ,ostrych zmian krzywiczych nie widać, (zresztą te i tak się nie cofną..) białych bąbelków tez nie widziałem...

Tak sie sklada, ze odpowiadalem zanim jeszcze zdarzylem ujrzec te "wstrzasajace i niewytlumaczalne zmiamy karapaksu", o ktore tak nas wypytywal FANATOR. Wiem, ze jako mlody hodowca, moze miec jakies watpliwosci, pytania czy problemy, ale niech formuuje je w sposob odpowiedni, a nie tonem rozkazujacym. Zauwazyl to juz przede mna Aleksander. A reszta widze nie przejmuje sie wyrazami typu "sra", "do dupy", "wali na rece". Nie wspomne o razacych "ortografach" i prostackim slownictwie. Nie wie, co to jest netykieta i jak ja stosowac w praktyce. Wystarczy troche poczytac o zasadach jakie panuja na forach, grupach itd. Moze troche przesadzam, ale FANATOR w ciagu 40h zamiescil 24 posty, z ktorych ponad polowa w jakims momencie mi nie odpowiadala. I sie po prostu uprzedzilem. Ot, takie moje przemyslenia

Re: FANATOR

No To mnie Andriusza wyręczyłeś Właśnie czytam listy FANATORA i jakoś wogóle nie mam ochoty odpowiadać, Widzę że uzyskał odpowiedzi i mimo że mógłbym jeszcze sporo dodać. To jedyne na co miałbym ochotę to napisać upomnienie.
    I mam nadzieję że tak potratkuje. Twój i mój post. Człowiek podający że ma 18 lat powinien wiedzieć co to jest posznowanie rozmówcy i interpunkcja.

Uprawnienia umieszczania postów