Wymiary rzeczywiscie troche za male, ale jak tak to takMoim zdaniem kabel grzewczy w przypadku akwaterrarium zupelnie sie nie sprawdzi, gdyz nie da sobie rady z ogrzaniem takiej ilosci wody. Zastosowalbym jednak grzalke z termostatem ok 50-75W. Moze byc przeplywowa podlaczona do wylotu filtra kubelkowego, ale te widzialem od 200W. Jak wspomnialem filtr proponuje zewnetrzny podlaczony do wylotu podzwirowego. Ale ja mam kaskade i tez sobie chwale, lecz przy "kubelku" jest mniej roboty po prostu. Co do oswietlenia to jesli wszystko ma byc wkomponowane w mebloscianke, to mysle ze rowniez mozesz ladnie zabudowac oprawe oswietleniowa na dwie swietlowki z odblysnikami i zaplonnikiem elektronicznym. Wlozysz tam swietlowke dzienna i UVA+UVB. Bedzie cacy
Ja osobiscie przy zmianie zbiornika bede kierowal sie tym, aby zapewnic zolwiowi jak najwiecej wody do plywania. Skorzystam wiec z pomyslu JOJKA i wody naleje do pelna, a czesc ladowa bedzie w nadbudowce lub w ogole poza akwarium. Takie cos sobie wymyslilem (patrz zalacznik
)