Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: żarówka z podczerwienią

Mieszany widok

żarówka z podczerwienią

Witam ! Chciałam się zapytać ,czy taka żarówka z podczerwienią Exo terra heat Glo R20 50 Watt,czy ona będzie odpowiedznia również dla żółwia greckiego?
    Pozdrawiam

Re: żarówka z podczerwienią

W sklepie sprzedawca tez mi taka wcisnal,ale moj zolw woli chyba standard- czyli zarowke lustrzanke 40W i jarzeniowke UVB 8%.Owszem uzywalam ta na podczerwien ale nie widzialam zbytniej checi u mojego greka na wylegiwanie sie pod nia.Za to dosc szybko sie spalila a kosztowala ok.25 zl.wiec nie malo.Sama jestem ciekawa czy dobrze zrobilam nie kupujac powtornie tej na podczerwien.

Dzięki Dora!

W zupełności się zgadzam. Żarówki Exo terra mają naprawdę b. krótką żywotność (zresztą inne produkty tej firmy też pozostawiają wiele do życzenia) i to zarówno heat jak i sun. Nieporównywalnie lepszesą żarówki zoo-med, ale są też drogie. Podzielam zdanie, że wystarczy lustrzanka, a na pewno dużo dłużej pociągnie.

żółw grecki

Cześć Dora! Mogłabyś mi podać twój adres e-mail lu GG jak masz? Ponieważ mam jeszcze kilka pytan w sprawie greka.Proszę!
    Pozdrawiam Justyna

W sumie to każda żarówka wysyła promieniowaniwe podczerwone a jeszcze dodatkowo świeci. Jast to chyba bardziej naturalne dla gada, któremu światło kojarzy sie z ciepłem.
    Dobrz żeby była z odbłyśnikiem.

P.

Uprawnienia umieszczania postów