Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: a w jakim sa wieku i ile mierza wasze zołwie

igck
    Guest

Re: a w jakim sa wieku i ile mierza wasze zołwie

Ty chyba sobie żartujesz. Nie wolno narażać zwierząt na zagrożenie bo się tak chce. Jeśli masz zapędy na małego badacza to znajdź sobie obiekty badań które nie ucierpią wyniku błedu!!!!!!

Nie rozumiem jaki jest sens zimowania tych biednych zolwikow. Pytam po co chcesz to zrobic?? Nie masz pieniędzy na jedzenie??? Znudziły ci sie??? Zimując je w tak nieodpowiednim zbiorniku narazasz je na smierc lub powazne problemy ze zdrowiem. Chcesz zobaczyc co je czeka to wybierz sie na biegun w dresiku i spędz tam zime. Blagam nie zimuj ich tak jak mowisz lub oddaj je w bardziej odpowiedzialne rece.

Łukasz Czura
    Guest

Tyle negatywnych wypowiedzi chyba odwiedzie Cię od tego pomysłu. Pamiętaj nie bądź badaczem jak napisał iqck. Poczytaj o zimowaniu więcej w internecie... Żółwie mają właśnie takie wymagania jak napisałem wcześniej i nie dostosowując się do nich narażasz żółwie na śmierć, lub bardzo poważną chorobę.

kuba_kb
    Guest

Po tych naskokach na mnie myslalem, ze juz skoncze z forum(jezeli to kogos urazilo to przepraszam), ale jednak w tym roku wlozylem je do kotłowni mysle ze tam beda mialy dobrze, ale najgorszy problem to ten ze w kotłowni nie mam okien ;(, wiec nie ma swiatła. Włoze je do stawiku (juz wtedy 3 żółwie) kiedy zacznie sie juz mocniej ocieplac i wtedy jezeli sie przyzwyczaja zostawie (2 wieksze, lub nawet 3 żółwie) w stawiku na zime.

***chcialbym wszystkim podziekowac***

Pozdro. Kuba_KB

Po pierwsze, nikt tu na Ciebie nie naskakiwał. Doświadczeni hodowcy chcieli Cię jedynie odwieźć od nieodpowiedzialnego pomysłu zimowania żółwi bez odpowiednich do tego warunków. Obrażanie się na forum za konstruktywną krytykę jest dziecinne.

Po drugie skoryguj mnie, jeśli źle zrozumiałam - czy trzymasz niezimowane żółwie w kotłowni bez światła???? Czy tez starasz się je tam przezimować?

Pozdrawiam
    Natalia

Uprawnienia umieszczania postów