-
Re: ile zolwi utrzymyjecie?
hoduję:Carettohelys Insculpta,Chelus Fimbratus(MataMata) Macroclemys Temmincki(ż.Sępi,-mam do sprzedania),Chelydra Serpentna(Jaszczurowaty),Trionyx Sinensis(Żółwiak chński-mam do sprzedania),Sternotherus Odoratus,Rhinoclemys Punctularia,Platemys Platycephala(Ż.Wklęsłogżbiety),Chelodina Novaquinea(Wężoszyjka),G.Denticulata i G.Carbonaria(Żabutti) oraz Testudo Kleinmani(Ż.Egipski) Nie ograniczaj się w karmieniu tylko do ryb uprzednio zamrażanych.W zamrożeniu tracą b.wiele cennych elementów,głównie wit.A i B.Maluchy wymagają szczególnie urozmaiconego pokarmu.
Słóżę radą.
-
-
Bawię się w to ok.38 lat.Głównym problemem jest właśnie stworzenie dobrych warunków.(kolejne generacje coraz większych i doskonalszych terrariów)Mam na to możliwości i jest to moją pasją.Chętnie słóżę radą.
U 10cm żółwiaka można się pokusić o rozpoznanie płci.Jeżeli jest kilkuletni -pow.3-4 lat ,to z pewnością jest to samiec (są zdecydowanie mniejsze od samic i bardzo często wykazują cechę dziwacznego " pogiętego skarłowacenia" )
Moja samica ma ok.20cm dł.,prawdop.ok.10lat. U mnie jest od1996r. Rególarnie znosi jaja i kiedy była kryta przez samca były z tych jaj klucia.
Nie rozmnażałem Jaszczurowatych.
Mój adres:drwac@op.pl
-
Mi tu szczęka opada pierwsze słyszę, że w Polsce można kupić żółwia jaszczurowatego a co dopiero sępiego! Ale to pewnie dlatego, że mieszkam na zadupiu :/ Jakich rozmiarów jest ten twój sępi? Ile za niego chcesz? One są piękne, ale i tak go pewnie nie kupię bo mnie z domu wykopią od nadmiaru zwierzaków (pies, 2 swinki morskie, 10 myszek, modliszka, zolw czerwonolicy i ostrogrzbiety i ostatnio ranny gołąb). Ale możesz o nim poopowiadać Nie boisz się, że odgryzie ci rękę chyba, że jeszcze nie jest taki duży, żeby to zrobić Czym go karmisz? Jakieś karpie itp?
-
-
Ja chętnie zamieszczę jakieś foty, ale jak mnie ktoś oświeci jak się te foty wstawia na to dziwne forum
-
-
-
Hmm cholera nie chodza :/ a w podgladzie chodzily :/ dziwne
-
jesli mi wyszlo to tu jest zdjecie z przed roku chyba ;] malutki zołwiak chinski i zolwik malowany
wtedy jeszcze byly razem
Uprawnienia umieszczania postów