Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: ile zolwi utrzymyjecie?

ZIEMAS
    Guest

Re: ile zolwi utrzymyjecie?

hoduję:Carettohelys Insculpta,Chelus Fimbratus(MataMata) Macroclemys Temmincki(ż.Sępi,-mam do sprzedania),Chelydra Serpentna(Jaszczurowaty),Trionyx Sinensis(Żółwiak chński-mam do sprzedania),Sternotherus Odoratus,Rhinoclemys Punctularia,Platemys Platycephala(Ż.Wklęsłogżbiety),Chelodina Novaquinea(Wężoszyjka),G.Denticulata i G.Carbonaria(Żabutti) oraz Testudo Kleinmani(Ż.Egipski) Nie ograniczaj się w karmieniu tylko do ryb uprzednio zamrażanych.W zamrożeniu tracą b.wiele cennych elementów,głównie wit.A i B.Maluchy wymagają szczególnie urozmaiconego pokarmu.
    Słóżę radą.

o kurcze ale hodowla..... robi wrazenie

dziek iza rade w sprawie zywienia.... chetnie bym o ty porozwawial/pozadawal pare pytan

korzystasz moze z gg? czy pisac na miela?

gdzie znajdujesz miejsce na tyle gadow?

i czy jakis czas temu nie sprzedawales tez Chelydremek? mozliwe ze wtedy moja byla by od Ciebie

a zolwiaka na sprzedaz masz jakiej wielkosci? u takiego 10cm da sie plec rozroznic?

heh ale mi sie pytan zrodzilo:P

ZIEMAS
    Guest

Bawię się w to ok.38 lat.Głównym problemem jest właśnie stworzenie dobrych warunków.(kolejne generacje coraz większych i doskonalszych terrariów)Mam na to możliwości i jest to moją pasją.Chętnie słóżę radą.
    U 10cm żółwiaka można się pokusić o rozpoznanie płci.Jeżeli jest kilkuletni -pow.3-4 lat ,to z pewnością jest to samiec (są zdecydowanie mniejsze od samic i bardzo często wykazują cechę dziwacznego " pogiętego skarłowacenia" )
    Moja samica ma ok.20cm dł.,prawdop.ok.10lat. U mnie jest od1996r. Rególarnie znosi jaja i kiedy była kryta przez samca były z tych jaj klucia.
    Nie rozmnażałem Jaszczurowatych.
    Mój adres:drwac@op.pl

Enola
    Guest

Mi tu szczęka opada pierwsze słyszę, że w Polsce można kupić żółwia jaszczurowatego a co dopiero sępiego! Ale to pewnie dlatego, że mieszkam na zadupiu :/ Jakich rozmiarów jest ten twój sępi? Ile za niego chcesz? One są piękne, ale i tak go pewnie nie kupię bo mnie z domu wykopią od nadmiaru zwierzaków (pies, 2 swinki morskie, 10 myszek, modliszka, zolw czerwonolicy i ostrogrzbiety i ostatnio ranny gołąb). Ale możesz o nim poopowiadać Nie boisz się, że odgryzie ci rękę chyba, że jeszcze nie jest taki duży, żeby to zrobić Czym go karmisz? Jakieś karpie itp?

witam

Ziemas napisałeś "U 10cm żółwiaka można się pokusić o rozpoznanie płci.Jeżeli jest kilkuletni -pow.3-4 lat ,to z pewnością jest to samiec (są zdecydowanie mniejsze od samic i bardzo często wykazują cechę dziwacznego " pogiętego skarłowacenia" )
    "

mo jma niecale 3 lata chyba wiec powinna byc samica? a jest jakas roznica w dlugosci ogona u plci?

macie jakieś zdjecia swoich zólwi i terrariow? chetnie bym poogladał....

ja moge wrzucic jakas fotke zolwiaka i malowanego jak byly male i siedzialy jeszcze razem

Enola
    Guest

Ja chętnie zamieszczę jakieś foty, ale jak mnie ktoś oświeci jak się te foty wstawia na to dziwne forum

Enola
    Guest

O sama doszłam jeah Oto moje gadzinki (jakby się coś nie ładowało to odświerzać - interia jest superszybka :/):

Więcej fotej czerwonolicej na www.zwierzetaswiata.friko.pl (niedługo wrzuce tam też fotki ostrogrzbietego). Chętnie zobaczę wasze fotki (szczególnie jaszczurowatego i sępiego )

Enola
    Guest

Enola
    Guest

Hmm cholera nie chodza :/ a w podgladzie chodzily :/ dziwne

jesli mi wyszlo to tu jest zdjecie z przed roku chyba ;] malutki zołwiak chinski i zolwik malowany

wtedy jeszcze byly razem

Uprawnienia umieszczania postów