Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: ile zolwi utrzymyjecie?

Mieszany widok

ile zolwi utrzymyjecie?

witam

z ciekawosci pytam ile i jakie zolwie trzymacie?

ja mam dosc pokazne stadko ktore je straszne ilosci :P kazdego dnia jest przy nich sporo roboty mam obecnie 1o wodnych i 2 ladowe najbardziej dja mi popalic czerwonolice ktore jedza strasznie duzo....

ale i tak bardzo lubie moje gadzinki

Re: ile zolwi utrzymyjecie?

Dobrze zrozumialem? masz 10 czerwonolicych?? jesli tak to gdzie masz zamiar je trzymac jak beda mialy po 20 cm??
    Pozdro!

Wojciaszek
    Guest

Witam!
    Ja mam 5 żółwi czerwonolicych
    Jakie Twoje mają rozmiary? Bo moje 16.5, 16, 15, 10 i 5 cm.
    Co do jedzenia to masz racje czerwonolice bradzo dużo u mnie jedzą
    No i przez to musze często myć filtr i terrarium
    Ale kocham je wszystkie i jak bym mógł to bym chciał ich więcje, ale mieszkam w bloku życze powodzenia w hodowli

MataManX
    Guest

Ty się o żółwie Piotrka nie bój one mają dobrze . Większość jest przyniesiona przez ludzi którzy ich już nie chcieli albo znaleziona.

Ja mam 1 żółwicę już prawie 10 lat Ale przez mój dom przewineło się około 20 żółwi - były przynoszone przez dzieciaki które je znalazły albo oddawane mi żebym znalazł dla nich lepszy dom, jedna żółwica była wyłowiona z Odry na wędkę

Łukasz Czura
    Guest

5 czeronolicych to tylko 5000 litrów wody, czyli 1000 litrowe akwa ale 10 to już 1000 litrów wody i akwa 2000 litrowe PiotrekP gdzie ty je trzymasz?? Pewnie w oczku wodnym, a jeżeli tak to jak rozwiązujesz problem zimowania?? Zimujesz je w oczku?? Jak to znoszą?? Miałeś jakieś straty związane z zimowaniem w oczku??

poprawka czerwonolicych jest "tylko " 7 (najwieksze maja kolo 28cm skorupy! )
    pozostale 3 zolwiki to:
    zolwiak chinski (kolo 7cm skorupki)
    zolwik malowany (5cm)
    i moj najwiekszy skarb zolw jaszczorowaty (jeszcze tez nieduzy:P)

wracajajc do czerwonolicych w lato maja piekny wybieg zrobiony ze zbiornikiem wodnym (wynienieanie wody jest okrope:P) 1000l tam jednak napewno nie ma ...
    nei zimuje ich , zima mam dla nich przeznaczone pomieszczenie "prowizorke" z lampą i zobiornikime (zrobionym z wanny:P)

a jesli chodzi o jedszenie to mam pol zamrazarki mrozonych ryb

Łukasz Czura
    Guest

Nie boisz się że jak jaszczurowaty podrośnie to pozjada inne żółwiki?? On chyba nie jest przyjaźnie nastawiony do innych gatunków, a nawet chyba ze swoimi się gryzie... No i jego wymiary są nie banalne...

dlatego trzymam go osobno..... podobnie jak zolwiaka z niego tez jest charakternik

razem trzymam tylko czerwonilice , a maluszki kazdy sam
    zolwiak gryzie neizle.... ale jaszczurowaty jeszcze lepiej :P jak podrosnie to juz mu reki napewno nie wloze

Enola
    Guest

Skąd wziąłeś żółwia jaszczurowatego????? Jak oglądam na animal planet o nim programy to się oderwać od tv nie moge... Ja też chce )) Co do żółwi to mam samice żółwia czerwonolicego (znaleziona w jeziorze) i żółwia ostrogrzbietego. Mieszkaja razem i swietnie sie dogaduja )))

są do kupienia był kiedyś jeden okaz jakies 50 cm krapaksu w Rudzie Śląskiej w Plazie a następnie widziałem go w Platanie w Zabrzu, teraz nie mam pojęcia gdzie jest.. jego cena jak dobrze pamiętam oscylowała gdzieś ok. 1000-1200 zł.

Uprawnienia umieszczania postów