Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: rejestracja żółwi czerwonolicych i innych

Re: rejestracja żółwi czerwonolicych i innych

w takim razie jak mam czerwonolicego i zoltolicego to zaplace 50 zl? nie da sie ich jakos razem wciagnac na ta rejestracje np bardziej ogolnie jako zolwie ozdobne?

ja nie wyczymam .To ja peszesedłem prawie całe miasto żeby kupić zolwia o 2 złote taniej(16 ) a tu mam sie rejestrowac??. ja siem nie rejestruje to jest bez sensu!! chyba jedynym sposobem zeby się dowiedzieli to jest jak mnie ktoś wsypie? bo po domach to oni chodzić raczej nie bedą. Ale tak właściwie... możliwe jest że bedąsprawdzac nas! tzn forumowiczów.bo oni pszeciez wiedzą że nikt kto nei ma zolwia by sie tu nie rejestrował. Apszecież dla nich to zaden kłopot znależć nas po naszych mailach. Co to bedzie?????

dr Robert
    Guest

A po co rejestrować żółtolice ? Ludzie sprawdzajcie listy bo zarejestrujecie gatunki których rejestrować nie trzeba !
    Na listach UE z gatunku Trachemys scripta jest tylko jeden podgatunek Trachemys scripta elegans czyli czerwonolice (załacznik A). Pozostałych podgatunków nie znalazłem.

http://europa.eu.int/eur-lex/pl/dd/d...03R1497-PL.doc

Drogi K.I.T.T., jeżeli kupujesz zwierzę bierzesz pełną odpowiedzialność za wszelkie aspekty związane z jego hodowlą. O sprawach finansowych należy myśleć PRZED zakupem zwierzęcia.

Pozdrawiam
    Natalia

dr Robert
    Guest

Oczywiście pomyliłem się. Czerwonolicy jest w załaczniku B.

Łukasz Czura
    Guest

To co ja mam zrobić ?? Kupiłem żółwie czerwonolice wiek ok. 1 a teraz już mają cztery latka. No ale do rzeczy ja niedostałem żadnego pozwolenia itp. zwykły paragon fiskalnej kasy i tyle to ja też moge moje żółwiki zalegalizować czy nie??

MataManX
    Guest

nie potrzeba żadnych papierów rejestrujesz żolwia na podstawie oświadczenia woli

a ja to mam gdzieś..... liczy się tylko dla mnie aby zwierzęta miały się dobrze!!!! jak sobie kupie boaska albo innego węża to zalegalizuje. a narazie jak się dowiedzą że mam zółwie??? kapną mnie sąsiedzi???? hmmmm chyba chcą żyć w spokoju... bo jak narazie to ich psy latają luzem i srają na samym środku podwórka i jeszcze... nie muszą zbierać tych kupek.... (no ale od czego jest spółdzielnia mieszkaniowa i straż miejska... sorki ale jestem dziś troche nerwowy... (chyba zbyt mocno zareagowałem..) niech najpierw z jednym zrobią porządek a póżniej niech czepiają się nas.....

rejestrowałem w szczecinie, w wakacje - 0 problemów. Nawet nie dają dyplomu ze zdjęciem, więc trochę to farsa, ale cóż...

pozdrawiam

Q

Uprawnienia umieszczania postów