-
Re: jak go przyzwyczić??
MataManX napisał(a):
> Gammarus jako pokarm odpada.
Oj to nie do końca tak. Nie popadajmy ze skrajności w skrajność.
Gammarus jest jednym z podstawowych naturalnych pokarmów żółwi. Jednak suszony i długo przechowywany traci witaminy i robi się jałowy. Dlatego nie może być jedynym głównym pokarmem żółwi ale nie należy z niego całkowicie rezygnować.
Dieta żółwia powinna być urozmaicona ale to nie znaczy że ma jeść tylko żeczy bardzo odżywcze i bogate w witaminy.
Gammarus owszem podawać ale nie jedyny.
-
Sorki niejasno się wyraziłem miałem na myśli jako pokarm główny
-
Stynki !!! też w zoologu spokojnie kupisz
-
stynki mrożone tak samo w zoologiku, krewetki tak samo.. mrożone dostaniesz też w hipermarkecie!!! jesli jeszcze nie przeczytałeś to zpraszam na lekture obowiązkową każdego początkującego hodowce żółwia czerwonolicego.... http://jojek.klub.chip.pl/hobby/
-
Chłopak może mieć problem, nie znam Briańska, ale nawet jeżeli masz tam zoologok, to z karmą dla psów a bez stynki (u mnie na 5 sklepów mają mrożoną tylko w 1).
Po drugie taki mały zółw powinien jeść więcej mięsa niż roślin (rybiego i robakowego), nieprawdaż?
W braku stynek i lrewetek można dawać filety z innych, ale nie wszystkich (było coś parę dni temu, że niektóre ryby (morskie?) nie są wskazane jako żarcie. +wapno
Uprawnienia umieszczania postów