-
Jak zapakowac i w co
Witajcie, kolega chce mi dac za darmo zolwia stepowego lecz nie wiem jak ma mi go zapakowac i wco aby zolw dojechal domnie zdrowy, on oczywiscie tez nie wie prosze o szybka pomoc.
Z gory dziekuje
-
Re: Jak zapakowac i w co
Najlepiej jeśli żółwia dostarczysz osobiście ale jesli musisz go przesyłać to tylko konduktorką. Jedyne dobre rozwiązanie to karton w dziurami żeby miał dostęp do powietrza i wyłożony czymś miękkim - np siano żeby żółw się nie poobijał. Jesli podróż będzie długa zapewnij mu coś soczystego do jedzenia ale jeśli będzie to tylko kilka godzin to nie masz się czym przejmować.
-
Dziekuje za pomoc Pozdrawiam
-
Przesyłka konduktorska to jedyne EWENTUALNE wyjście, chociaż ja nigdy w życiu nie zdecydowałabym sie wysyłać w ten posób zwierzęcia, nie mówiąc o tradycyjnej przesyłce. Podróż to dla zółwia zawsze ogromny stres (wstrząsy, obce zapachy) - nie zdziw się, jeśli przez jakiś czas potem nie będzie jadł. Taki może byc efekt stresu spowodowanego transportem w warunkach, co do których nigdy nie masz pewności, że przebiegną w sposób mozliwie jak najłagodniejszy i zmianą miejsca zamieszkania.
Polecam tylko odbiór osobisty. Utrudnienie, bo utrudnienie, ale zajmowanie się żółwiem do łatwych zadań nie nalezy.
Pozdrawiam
Natalia
-
W dodatku teraz robi się chłodno i zimno. Ale może to stepkowi nie wadzi zbytnio???
-
Nigdy w zyciu nie nalezy wysylac zadnego zwierzecia poczta czy czym innym a tym bardziej zolwia szczegolnie o tej porze roku
-
Szkodzi, szkodzi...Dlatego uważam, że dla kogoś rozsądnego w grę wejść może tylko odbiór osobisty.
Pozdrawiam
Natalia
Uprawnienia umieszczania postów