-
Re: A jadnak karma dla kotów?
Ok spoko, tylko ja nie propaguje karmienia żółwi karmą dla kotów, a jedynie poddaję to pod dyskusję, czytając artykuł pisany w moim przekonaniu przez specjalistów (w końcu opublikował to w dodatku poważny portal terrarystyczny) Może jestem naiwny...
Natomiast co do składu witamin : a, d, e mozna dyskutować, podobnie jak z popiołem, choć raczej się zgodzę, bo oprócz resztek roślinnych mogą być inne mikro i makro organizmy, jak np. grzyby
Co do chemi to masz absolutną rację.
Niemniej jednak, jak już kiedyś wspomniałem jest to grupa DYSKUSYJNA - tu się DYSKUTUJE i każdy ma prawo do wyrażania tu opini i wątpliwości, bez obawy, że zaraz ktoś go tu zbeszta. W związku z tym komentarze w stylu "A jak tak bardzo zachwalasz karmę dla kotów to czemu sam jej nie wpieprzasz ??" są wybitnie nie na miejscu, zwłaszcza, że nie przypominam sobie, abym zachwalał tą karmę.
Poza tym Matamanx - jeśli tak zachwalasz surowe mięso ryb, żywe ślimaki itp, to czemu ich sam na surowo nie wpieprzasz???????? hmm?
-
-
Ryby pewnie wpieprza na surowo, tak jak wszyscy. Śledzik wielce smakowity! :P
-
No skoro.
aha jeszcze jedno w żadnym wypadku nie uważam, że surowe mięso ryb i żywe słodkowodne ślimaki są nieodpowiednie, bo jest wręcz odwrotnie. Ta aluzja miała inny cel.
-
a ja tam jem surowe mięsko.. tatar...... mniam
-
I nie boisz się BSE? Tatar przecież jest z wołowiny ...
-
No to jeszcze ślimaczki, owady, dżdżownice )
-
nie dlaczego??? tylko roślinożercom to zagraża a ja jestem typowo miesożerny :-) (nigdy nie stwierdzono BSE np. u dzikich kotów... dlaczego ??? są przystosowane przez nature do takiego pokarmu..)
-
Dżdżownice to niektórzy jedzą, widziałam kiedyś taki film o Ameryce (nie pamiętam tytułu) różne dziwactwa tam były, między innymi dżdżownice jedli na surowo w całości, albo miksowali i pili ... to coś ... niedobrze mi
-
Ciekawe, czy taka karma dla kotów jest smaczna? Czy ktoś z was próbował?
Uprawnienia umieszczania postów