-
Re: A jadnak karma dla kotów?
wiem o co Ci chodzi ale to co ewoluowało przez milony lat (żółwie i ich dieta) nie da sie zmienic przez kilka pokoleń, co nie znaczy że gadzina nie bedzie tego kociego żarcia jadła, napewno mu posmakuje tylko jakie bedą efekty po 20 latach??? ale co tam przecież to tylko zwierzę...!!!!! może zaczniemy czerwonolice chodować bez wody!!?? bedzie prościej, bez akwa, filtrów i reszty "mokrej roboty"!!! i też się przystosują i jakoś będą żyć (u co niektótych zreszta tak mają..)!!!!! a trzecie pokolenie to wogóle zapomni co to woda!!!!! Tylko jaki to ma sens?????? skoro próbujemy stworzyć naszym gadzinom żyjącym w niewoli warunki jak najbardziej zbliżone do naturalnych???? kupujemy drogie świetlówki terrarystyczne aby miały UVB żeby nam nie chorowały........i oczywiście namiastke prawdziwego słońca.itd. a tu chcemy wszystkie te wysiłki ( i poniesione koszty) zniweczyć podając karme dla kota!!!??? wiem... to takie proste, wystarczy kupic puszke ,otworzyć i wrzucić kawałek!!! zero myslenia i martwienia się jak urozmaicić im diete, a czy dać i ile witamin..........koniec kropka kończe temat dalsza debata i przekonywanie kogokolwiek iż jest to niewłaściwa dieta nie ma sensu..... MMX i dr Robert powiedzieli już swoje, moje słowo może nic nie znaczyć ale z Ich znaniem w tej kwestii należy się liczyć.(są o wiele bardziej doświadczonymi terrarystami) Pozdrawiam Krist
Uprawnienia umieszczania postów