Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Mała przestroga. :)

Mieszany widok

Mała przestroga. :)

Uważajcie na używanie faunaboksów w połączeniu z przewodami. Ja od tego czasu zawsze na przewód kładę najpierw szybę, a później dopiero faunaboks lub terra.

Re: Mała przestroga. :)

Teraz to ma dopiero wentylacje ;-)

dee jay
    Guest

jakim cudem? jakiej mocy kabel grzewyczy? ile wat? przerwany?

chrzanu
    Guest

kabel nie musi być uszkodzony, może nawet był mała temp ustawiona, ale wystarczy że będzie długo grzało. Plastik się nagrzeje aż do takiej tem że sięspali, zresztą widac na zdjecu. TO było pewne że tak się stanie, kabli nie kłądzie się nawet pod terra szklanym bo szyba może pęknąć, najlepiej oddzielić terra od kabla, szybką lub płytkami ceramicznymi.

dee jay
    Guest

a jak długo ma grzac by sie stopił? ja mam 50w juz prawie 2 lata 24h i nic sie nie dzieje pod samym szkłem też mam.

chrzanu
    Guest

nie wiem jak długo, ja kiedyś trzymałem pojemniki z ptasznikami takimi L3 w chyba najmniejszym faunboxie i po 2 dniach miałem wypalone dziury od spodu. a to że szyba pęknie od kabla to nie zawsze, jeżeli chodzi o szybe to raczej rzadkość, ale warto czasem zabezpieczyć terra.

No mnie niestety pekla od kabla, poprostu trzeba zwracac uwage na zabezpieczenie jakos tego typu ogrzewania.

Dokładnie. Przewód jest w pełni sprawny. Ma 25W i 4m. Jak długo pogrzeje, to potrafi się naprawdę mocno nagrzać.

kroliks
    Guest

Mefisto a co tam chodowałeś?

Czy ten faunabox palił się??? Czy tylko roztopił?

Chmm takiego efektu się nie spodziewałem po kablu grzewczym o_O

Coż, niedługo bede kupował jeden i chyba uloże go jakoś pomiędzy płytkami ceramicznymi.

Uprawnienia umieszczania postów