-
Banalny problem z coco gruntem.
Kupilem ogromną 650 g zbitą kostkę cocogruntu a mi potrzeba dosłownie troche, jak mam oderwac z całej kostki, chcę zeby reszta kostki została w takim stanie jak jest.
-
Re: Banalny problem z coco gruntem.
może piłką ręczną do drewna odetnij??
-
no raczej ciężko będzie, nozem chyab sobie nie poradzisz, może własnie jakaś piła, lub zrób tak że zawieś na sznurkach nad kubełkiem z wodą kostke coco, zanurz w wodzie tyle ile ci potrzeba, jak kostka nasiąknie wodą to opadnie a to co jest na sznurkahc nie zamoczone będziesz miał na kiedyś indziej
-
Piłka, może byc do metalu bo ma drobniejszy brzeszczot, mozesz tez wziac mlotek i przecinak, jak odpowiednio uderzysz to powinna oderwac sie cala warstwa jakiej chcesz grubości.
-
z tym młotkiem i przecinakiem się nie zgodze krystianku :P
przecinak się wbije i wiele nie zdziała, lepiej to przetnij zwykłą piłalub taką do metalu jak mówił Yeter
-
-
hehehe, ale rady:P Weź śrubokręt, i bez problemu wbijesz w kostke, wepchnij go na kilka centymetrów i przekręć śrubokręt, oderwiesz jakąś część a jeśli będzie mało to powtórz tą czynność. Ja robie tylko tak. Nożem się pociołem już a moczyć całej kostki nie ma po co. Pozdrawiam
-
Tez miałem ten problem i zrobiłem to tak:
Kostka jest prasowana w zdłóż
a wiec nie przetniesz jej za h@#a w szerz
muszisz zobaczyc gdzie jest prasowana i ciac tak jak jest prasowana a wtedy bedzie to bardzo proste
Opis moze sie wydac trochce skomplikowany ale cóż taki juz jestem
-
Chodzi o takie wbicie zeby weszło jakby między warstwy (shrek mi sie przypomina) kostki, tak jak deską, jak uderzasz siekierka zgodnie ze słojami to sie bez problemu rozlatuje.
-
No własnie o to mi chodziło, wal pomiedzy prasowania
Uprawnienia umieszczania postów