Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Banalny problem z coco gruntem.

Mieszany widok

Banalny problem z coco gruntem.

Kupilem ogromną 650 g zbitą kostkę cocogruntu a mi potrzeba dosłownie troche, jak mam oderwac z całej kostki, chcę zeby reszta kostki została w takim stanie jak jest.

Re: Banalny problem z coco gruntem.

może piłką ręczną do drewna odetnij??

chrzanu
    Guest

no raczej ciężko będzie, nozem chyab sobie nie poradzisz, może własnie jakaś piła, lub zrób tak że zawieś na sznurkach nad kubełkiem z wodą kostke coco, zanurz w wodzie tyle ile ci potrzeba, jak kostka nasiąknie wodą to opadnie a to co jest na sznurkahc nie zamoczone będziesz miał na kiedyś indziej

Piłka, może byc do metalu bo ma drobniejszy brzeszczot, mozesz tez wziac mlotek i przecinak, jak odpowiednio uderzysz to powinna oderwac sie cala warstwa jakiej chcesz grubości.

chrzanu
    Guest

z tym młotkiem i przecinakiem się nie zgodze krystianku :P
    przecinak się wbije i wiele nie zdziała, lepiej to przetnij zwykłą piłalub taką do metalu jak mówił Yeter

majzel młotek i jak porządnie walniesz to sie oderwie albo do imadła i piłką...

hehehe, ale rady:P Weź śrubokręt, i bez problemu wbijesz w kostke, wepchnij go na kilka centymetrów i przekręć śrubokręt, oderwiesz jakąś część a jeśli będzie mało to powtórz tą czynność. Ja robie tylko tak. Nożem się pociołem już a moczyć całej kostki nie ma po co. Pozdrawiam

Tez miałem ten problem i zrobiłem to tak:
    Kostka jest prasowana w zdłóż
    a wiec nie przetniesz jej za h@#a w szerz
    muszisz zobaczyc gdzie jest prasowana i ciac tak jak jest prasowana a wtedy bedzie to bardzo proste
    Opis moze sie wydac trochce skomplikowany ale cóż taki juz jestem

Chodzi o takie wbicie zeby weszło jakby między warstwy (shrek mi sie przypomina) kostki, tak jak deską, jak uderzasz siekierka zgodnie ze słojami to sie bez problemu rozlatuje.

No własnie o to mi chodziło, wal pomiedzy prasowania

Uprawnienia umieszczania postów