-
niech mi ktos wytłumacz
O co chodzi z tymi kompaktowymi świelówkami uvb??Czym one różnia sie od normalnych swietlówke uvb???
-
Re: niech mi ktos wytłumacz
nie wiem o co cho.. ale widziałem w jednym sklepie (w arkadii chyba) takie świetlówki. podobne były do tych energooszczędnych. fajna sprawa ale kosztują ok 150 zeta a zasięg światła taki jak zwykła świetlówka...
-
prosze jeszcze o wypowiedź kogos kto mi powie dokładnie w czym tkwi rzecz
-
nie trzeba co roku wymieniać (pod warunkiem ze sie nie zepsuje), pasuja do zwyklej oprawki - nie wymagaja dodatkowych 30-50zl na oprawke do swietlowki.
-
chodzi chyba o ultravitalux...na tej stronce jest gdzies artykul o tym ale nie wiem gdzie...na forum o legach znajdziesz wiecej informacji
-
Ja chyba wiem co oznacza ta świtlówka....Ona ma kolor czerwony i dla zwierząt jest praktycznie mniej widoczna nić normalna
-
chyba poprosze adminów o usuniecie posta bo chyba nikt mi tutaj nie pomoże.....
-
Jeśli Ci chodzi o Żarówka energooszczędna REPTI SUN 10% UVB Zoo Med to różni się od świetlówki np Repti glo8.0 przede wszystkim oprawką. Tą pierwszą montujesz w zwykłej oprawcw jak każdą żarówkę, a tą drugą w oprawce do świetlówki (taka ze starterem itd) ta pierwsza ma podobno dłuższą żywotność ok 1 rok.
Tu są do kupienia:
http://terrarystyka.com.pl/akcesoria.php?id=28
-
gdzie mozna znalesc info na temat tejze zarowki?
-
Mylisz się pepre. Kompaktowe świelówki uvb różnią się od zwykłych swietlówek uvb tylko tym że nie wymagają specjalnej oprawy do świetlówek gdyż posiadają standartowy gwint żarówkowy E27 lub E14 i pasują prawie do każdej lampy. Żywotność ich jest taka sama jak zwykłych świetlówek. Świecą ale z czasem coraz mniej wydzielają UVB i najpóźniej po roku trzeba je wymienić.
Uprawnienia umieszczania postów