-
Re: Zywienie zolwi czerwonolicych :)
ale tak siedząc pomnyślałam sobie że żółwie są na ziemi dłużej
> niż my wszyscy
Fakt ale wtedy żywiły się w środowisku naturalnym i tym co żyło w naturze nie jadły takiego syfu jak kurczak czy mięso ssaków które mimo że badane jest nafaszerowane chemią.
Co do tego to masz racje nie jadl zwierzat domowych bo skad w ich naturze? :]
Ale co do ssaków to sie nizgodze jak do ptakow ktore wpadna do stawu z zolwiami One sproboja wszystkiego co sie rusza, a jak im nie bedzie smakowalo, albo bedzie zatwarde to wypluje np. Moim zolwia wrzucam slimaki akwariowe do akwarium nie roznia sie ksztaltem niczym od malych kamyczkow :P Mimo to zlow probje go zjesc rozlupuje skorue zjada mieso, a muszle wypówa Jak by wpadla do stawu mala mysz, a nawet szczur to on sie przeciez utopi, a zolwie zjedza to mieso, nie chodzi tu o jednego osobnika, ale o kilka, a nawet kilkanascie
Kazdy hodowca zywi tak jak uwaza to za stosowne, a jesli zolwia to smakuje to czemu nie? Kota mozna przeciez zaglaskac na smierc taksamo zolwia :] Przeciez musicie mu urozmaicac diete. I nie mow mi ze on komara, konika polnego, jak i innego radzaju miesa nie zje Moje ja sa puszczane na polu to i kwiatki skubia, a ja bym stedy mu klapsa po pancerzu dal bo to w jego srodowisku nie rosnie
Uwazam ze Paulazz'a gdybanie ma racje
I przepraszam wielkiego guru MataManX ze mam inne zdanie
Jak narazie to mnie nie przekonales
Uprawnienia umieszczania postów