Chyba to sa najlatwiejsze gady pod sloncem terrarystyki jesli chodzi o jedzenie
Moje zowie zjedza wszystko co im dam do ust, dzisiaj jak mi wpadla do ich terrarium pienseta to ja moj najwiekszy agresor Giker gryzl w koncu dal sobie z nia spokoj
Ale nie o to mi chodzi Kiedys nie wiezylem o tym co napisali w jednej w ksiazce ze grópa zolwi czerwonolicych zjadla chorego golebia ( mial zlamane skrzydlo i byl kurowany przez wlasciciela oczka z zolwiami) No i chcial sprobowac leciec niestety wpad do oczka, a zolwie momentalnie go zaczely jesc Ale przekonalem sie dzisiaj ze zolwie nie sa wybredne z jedzeniem ( moje nawet wlasna kupe zjedza jak bedzie im wygladala apetycznie). Nalapalem konikow polnych z mysla o wezu niestety wolal myszke No, a zolw kidy mu podstawilem pod nos konika polnego to zjadl Widzicie tylko mam jededno pytanie:
czy sa jakies owady, ktore maja w sobie cos co by moglo zolwia zrobic cos niedobrego? :/
Napiszcie co to sa za owady, nie chcialbym zeby moj zolwik mial problem z zoladkiem, jak cos niedobrego dostanie.

U mnie w hodowli zolwi jest przyjete jesli mu cos smakuje i nie ma ochoty wypluc to mu nie przeszkodze, no bo poco przeciez wie co robi no chyba ze to cos mojego :P