-
Re: Pływanie -żółwia czerwonolicego
Nie zapominaj iż pytanie pisał 13-sto latek który nie zna się na gadzinie a i był to Jego pierwszy post na tym forum !!! Jeśli aż tak zle sprecyzował pytanie trzeba było Go poprawić i uzmysłowić co i jak ma pisać. a nie zaraz wyśmiewać.... a propo po ile są w zoologiku takie małe nadmuchiwane poduszki-rękawki dla żółwi??? ( ja też mam poczucie chumoru jak diabli ale najważniejsze jest aby ICE91 jakoś pomóc!! lub wytłumaczyć takie zachowanie gadzinki)
-
Boże to jest forum DYSKUSYJNE, tu sie DYSKUTUJEm a nie wyśmiewa, krytykuje że ktoś źle sprecyzował/zadał pytanie. Dojdzie do tego, ze ludzie niedoświadczeni bedą się bać pytać cokolwiek, w strachu przed wyśmianiem i efekt będzie taki, że ucierpią zwierzęta, na którym wszystkim tak bardzo ponoć zależy!
P.
-
Bardzo proszę pisać na TEMAT. Nie chcę tutaj dyskusji o niczym. Jak pojawi się jakiś post nie na temat to zamknę wątek.
Moderator
-
Dobra to z pierwszego postu ICE91 nie wynika nic, z drugiego wynika że żółw został przestraszony i zaczyna uciekać szukając schronienia w wodzie (noralne zachowanie).
-
Nie śmiejcie się, mój żółw jak trafił do nas, to też miał problemy z pływaniem - u porzednich właścicieli miał poziom wody do połowy swojej wysokości (bo jeszcze się utopi!) i jak naleliśmy mu pełne akwa wody, to przez pierszych kilka dni okropnie się szamotał, spadał na dno i wyraźnie miał problemy. Po jakimś czasie oswoił się z wodą (głęboką) i widać było, że poczuł się pewniej.
-
Żólwie pływanie mają w małym pazurze;p Nie musza sie tego uczyć, bo maja to zapisane w genach, tak jak pies, który przy pierwszym kontakcie z wodą od razu potrafi plywać. Pozostaje jednak adaptacja do środowiska, czyli oswojenie sie z nowymi warunkami, a także wpływ stresu.
Pio
-
Witam
Wsadzając żółwia do nowego akwa zaczął pływać i jestem z tego bardzo zadowolony!!!!!!!!
Uważam ,że ten wątek moze być już zamknięty!!
pozdrawiam
-
Czekajcie! zanim zamkniecie temat zadam jeszcze jedno małe pytanko.... Mój żółw ma jakieś 8cm dł. jaki powiniem być jego poziom wody bo chce żeby płuwał a nie po dnie łaził Dodam ze na razie ma poziom wody mniej wiecej tyle ile długość karapaksu + oczywiście kamienie
-
Lej wody na tyle dużo na ile pozwalają rozmiary akwarium. Jeśli zrobisz kilka plycizn na których żółw będzie mógł odpocząć to nie ma zbyt głebokiej wody w akwa.
-
Dobra ale jak tak wysoko kamienie pouskawiać bysię nie porozwalały no bo wysepkę musi przecież mieć aha i jakiej konkretnie firmy , model byś polecił filtr bo narazie filtra nie mam a by było dużo lepiej bez cotygodniowej wymiany wody co jest oczywiście dodaktowym stresem dla Tuptusia...
Pozdrawiam Olka
Uprawnienia umieszczania postów