Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: jak go karmic?

Re: jak go karmic?

Moja żółwica rzuca się na rośliny żadnej nie daruje poza wgłębką którą skubie czasmi ale tylko trochę tak że roślinki wcale nie ubywa

Ostatnio robiłem porządki (sianokosy) w akwarium z roślinami i wyszło mi tego dwie pełne garście (może dało by się upchnąć w 2 litrowej butli ale łamiąc i gniotąc). Zazwyczaj wrzucam po trochu tym razem wrzuciłem żółwicy wszystko. I wiecie co? Na drugi dzień już nic nie było!

na naszym forum tez pisano o zaletach cykorii (nie tylko dla lodowych), ale ja jej nigdy nie dawalem.
    Jesli chodzi o mlecz:
    mam na dzialce kawalek podmoklego, po deszczu, terenu (trudno to nazwac zbiornkiem eodnym, raczej kaluza). Czasem wypuszczam tam zolwie i je obserwuje, zeby nie przepadly. No i zauwazylem, ze gdy uloza sie w blotku, to czasem podgryzaja rosnace przy pyszczku kaczence i mlecz - szczegolnie mlecz.

twoja zolwica jest duzo starsza od moich (rocznych), wiec i zapal do roslinek ma wiiekszy... Ale moje tez lubia!

crust
    Guest

oo nareszcei troche wiecej odpowiedzi milo ja nie dostalem u siebie w zoologicznych roslinek wodnych, ale dzis nad jeziorko jadeto sei postaram zeby zapewnic mu tego jak najwiecej. zawsze cos podgryzie i jeszcze wazna sprawa dla mnie, bo jak plywal w akwa lisc salaty(ale przeczytalem ze jest niewskazany) to jak sie zol przestraszyl to sie pod nim chowal i bylo spoko, a teraz to czaasami jak mu cos odwali to wplywa w kamienie probuje sie nimi wrecz zakopac a woel zeby tego nie robil. no i bedzie ladniej w tym akwarium z zielenina. dzieki za dyskusje pozdr.

Uprawnienia umieszczania postów