-
Re: żółw morderca
beto brawo trzymac zolwia z rybkami.......
-
Co wam sie stalo??
Przeciez zolwia sie nie trzyma z rybkami bo je zje predzej czy pozniej. To jak by trzymac mysz z kotem w jednym popieszczeniu :] Gratuluje pomyslu :] Przeciez ryby to naturalny pokarm zolwi. Ja bym raczej radzil kupic 2 akwarium bo tak to z tego raczej nic nie wyjdzie.
PS. Ja moim zolwia daje suszone ryby do jedzenia, to dlaczego Twoj by mial zareagowac inaczej??
-
He he, wszystko zależy od wieku żółwia i od wielkości zbiornika. U mnie gupiki mają się dobrze i pozdrawiają niedowiarków. Mnoży się ich tyle że zacząłem oddawać znajomym. Moja ośmioletnia żółwica od czasu do czasu jakiegoś chapsnie, zazwyczaj w nocy. Ale nie ma szans złapać i zjeść wszystkich. Hmm, może niedługo dodam nowy filmik na stronę.
A to co mówisz można przyrównać do fałszywego stwierdzenia że, w jednym lesie nie mogą występować wilki i zające, bo te drugie były by zaraz wszystkie zjedzone "predzej czy pozniej".
Tak więc wszystko jest względne.
-
ja mam 3 akwaria. jedno z zolwiami, drugie z rybkami, a w trzecim trzymam zywy pokarm dla zolwi - czyli mnoza sie tam gupiki i slimaczki. raz w miesiacu dostaja pare gupikow - zaleznie od tego ile sie mlodych urodzi.
-
ja mam zamiar tak zrobic, zeby w malym akwarium chodowac rybki na pokarm.ale zobaczymy co z tego wyjdzie.moj znajomy ma duzo rybek z zolwiem i dopiero zjadl dwie.jak mu podplynely pod pysk.wiec mam nadzieje ze i mikilka przetrwa w akwarium
-
A ja 6 :-)
Jedno to żółwie, w drugim były po prostu ryby ale przerobię na Malawi (czyli będą tam żyły tylko pielęgnice z jeziora malawi), w trzecim były gupiki ale po raz kolejny zdziesiątkowała je jakaś epidemia, więc albo je zlikwiduję albo przerobię na inne ryby, w czwartym są drobniczki jednodniówki (Heterandia formosa) - najmniejsze ryby żyworodne i 7 z najmniejszych ryb na świecie, w piątym raki kubańskie, a w szóstym karliki szponiaste. Jakby tego było mało mam jeszcze papużki faliste. :-)
Co do wilków z zającami i żółwi z rybkami to mogą żyć razem i się rozmnażać jeśli środowisko jest wystarczajaco duże i bogate w kryjówki. Akwarium z żółwiami i rozmnażającymi się rybami można by już nazwać biotopem. Gdybyś dodał tam jeszcze rozmnażającą się populacje rozwielitek i bakterie, tak, że nie musiałbyś karmić byłby to już biotop, jak jezioro.
-
Uprawnienia umieszczania postów