Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Witam!

Re: Witam!

powiedy tacie, ze zolw nie moze miec za malo wody! tylko musi miec plycizny i wysepke

Chcę was spytać jakiej KONKRETNIE firmy i modelu polecacie filtry? Czytałam ja stronie Jojka trochę o filtrach i chcę by mój Tuptuś miał jak najlepiej . Czytałam o kubełkowym w połaczeniu z dennym , ok ale jakiej firmy? Czy jest w opakowaniu dokładna insrtukcja?
    Olcia

Z polecaniem filtra to trochę tak jak z polecaniem zwykłej żarówki (która lepsza osram czy philips? ważne że świeci). I z filtrami jest podobnie (nie mówię że identycznie). O ile typ filtra można polecić to już z konkretną marką jest trudniej. Zwłaszcza że jak ktoś kupi filtr to go używa i nie ma możliwości porównania osobiście z innym typem. Oczywiście są drobne różnce, które powodują że ci co mieli kilka różnych modeli wolą jedne od drugich. Ale wynika to raczej z drobnych różnic bo sposób filtrowania praktycznie jest taki sam. Wiem że ilu jest użytkowników to będzie tyle różnych głosów na różne filtry. choć może zdarzy się jakiś konkretny głos przeciw jakiemuś modelowi...

Ja osobiście od 7 lat używam Fluvala 403 firmy Hagen, okrągły - trochę starszy model, i jestem z niego zadowolony. Te nowsze modele Fluwala podobają mi się i tyle mogę o nich powiedzieć.

Ok dzieki Jojek poczekam takze na odpowiedzi innych... Czy kubełkowy to inaczej kanistrowy? Trudny w obsłudze? Gdzie go można kupić ? Przez internet czy gdzieś w sklepie? Piszesz że kubełkowy i denny to rewelacja ...sam tak masz?
    Olcia

Sorry że wam zycie truję ale chciałam się dowiedzieć jak urządzić akwarium. Ma wymiary ok. 48x28x30 czyli mniej więcej połowę z zalecanego ale na razie jest dobre. Jak mam je urządzić ? Jaki filtr ? Ile kosztuje? Wiem z rad ze najlepiej wyspę z pleksi by mieć dużo miejsca na basen, prawda? Tak a co położyć na dnie? Mam grzałkę AquaEl AQ 50 . Mam zamiar zrobić wyspę z pleksi i na nia nakleić przeciwpoślizgową mate łazienkową , bo juz tak widziałam w internecie.

Pozdrawiam Ola

POMÓŻCIE MI LUDZIE KURCZĘ ŚLEPI JESTEŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!

MataManX
    Guest

W czym ci mamy pomóc z tego co ja widzę w starszych postach to już wiesz jak urządzić akwa więc jaki teraz jest problem ??

Co zrobić by woda tak nie wyparowywała i wtedy jest taki brzydki białawy nalot na szybach akwarium. Czym to czyścić? Wogóle jakie stosujecie filtry !! Prosze powiedzcie bo ja nie wiem jaki mam wybrać !!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów