-
ile dawac jesc?
mam pytanko . ile mam dawac mlodziutkiemu zolwikowi czerwonolicemu. jest on nie nasycony i boje sie mu dawac tyle ile on by chcial. prosze o pomoc w tej kwestji
-
Re: ile dawac jesc?
Karm go przez max 5 minut i nie dawaj mu więcej niz w tym czasie będzie w stanie zjesć. Puki jest młody garm go 6 razy w tygodniu a przez jeden dzień zachowuj post.
-
Dawaj mu codziennie po trochę im będzie większy tym zwiększaj odstępy w podawaniu jedzenia. Żółwie z regóły są nienasycone ;D
Niezapomnij mu także podać źródła wapnia w postaci skorupek jaj lub kostek żółwiowych.
Jestem pierwszy
-
oj nie jesteś Gerald nie jesteś :P ja byłem pierwszy :P
zobaczymy jak dalej się potoczą zawody :P
-
sportowa rywalizacja... to lubie ;-)) weekend mnie nie było i widze że dobrze się bawicie...
-
uwaga do karmienia: nie samymi robalami, slimakami i rybami zolw zyje!
Pokarm pochodzenia zwierzecego nalezy (jak napisano) dawkowac oszczednie, ale zolwik powinien miec nieograniczony dostep do jadalnych rolinek (np. do latwo teraz dostepnego mleczu). Mlody tylko skubnie, im starszy, tym wiecej bedzie jesc zieleniny.
-
Hmm, mlecz dla czerwonolicego? Myslalem, ze one jedza raczej rosilny wodne, ale moze sie myle. A poza tym to sie nie znam Pozdrawiam.
-
całkiem logicznbe myślenie... ale niech sie wypowiedzą specjaliści bo ja też sie nie znam :P
-
specjalisci nie raz i nie dwa sie wypowiadali, komplementujac mlecz i cykorie (z rolisn ladowych). Jasne, ze wlasciwsze sa rosliny wodne.
-
No dobra, juz dobra. Dla wszystkich posiadaczy ladowych: sprobujcie, moze Wasze skorupki zasmakuja w moczarce, wglebce, rzesie, zabienicy, anubiasie lub innej wodnej florze. A noz... Paulazz, Twojemu na pewno zasmakuje. Hehe, a zreszta ja sie nie znam C ya.
Uprawnienia umieszczania postów