Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Moja stepcia jedzie na wakacje:)

Moja stepcia jedzie na wakacje:)

no wiec tak
    ociepla sie i za jakis niecaly miesiac, jak co roku, zamierzam wywiezc Maksię (6 letnia stepcia) do babci Mieszka tam sobie na takim jakby tarasie, ktory jest caly w trawie i innych roslinkach, a babcia ma fisia na jej punkcie i niemal codziennie ją kapie w letniej wodzie Dodam ze taras ma okolo 6 metrow dlugosci, 4 szerokosci, a murek ktorym jest zabudowany ma tak ok. 1.3 metra Maksia sobie tam skubie trawke, mlecza i inne roslinki, a jak chce, to chowa sie w swojej kryjowce pod betonowym kaflem oczywiscie sa tam rozne robaczki i inne obrzydlistwa, ale watpie zeby przeszkadzaly Maksi, bo wraca ona stamtąd zdrowiutka, najedzona i urośnięta Jest to wies wiec zadnych zanieczyszczen nie ma Co prawda jest tam pies (ktory nie zauwaza Maksi), koty (jak wyżej), a takze czasem sie trafiają jakies myszolowy i inne duze ptaki, ale chyba one nie zauwaza malego zolwia ukrytego w trawie..?
    jak sadzicie, czy to dobra forma wypoczynku dla maksieńki?

pozdrawiam
    wika

Re: Moja stepcia jedzie na wakacje:)

słoneczko ,dużo miejsca , schronienie , świeże czyste jedzonko , tlen ...

cóż więcej trzeba - no może jakiegos partnera na nocne chłody

partnera mowisz.. :}
    jak dla mnie- baaaaaaaaaaardzo chetnie bo chcialabym miec dwa zolwie, ale..
    moje terrarium w domu ma 66x33x17 cm

33... hmmm no troszkę za mało ... pomyśl na przyszłość o czymś większym...

nie musi to mieć 3 m długości ale odrobinkę więcej niż to co masz...

pozdrawiam i miłych wakacji dla żółwia

wiem, wiem, duze toto nie jest, ale zastanawia mnie to ze jak mialam dla Maksi terrarium ktore mialo okolo 60x40x40, jako podloze piasek do terrariow i basenik, to drapala w scianki i nie chciala tam byc- a tu? jak marzenie

No to życzę maksi slonecznych wakacji I niech sie doczeka większego domu na resztę roku!

Pozdrawiam
    natalia

Uprawnienia umieszczania postów