Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Karma dla kotów??

Re: Karma dla kotów??

A jaki ma sens podawanie mięsa ssaków i ptaków raz na jakiś czas skoro dostaje mięso ryb, mięczaków i skorupiaków? Co to znaczy raz na jakiś czas? raz na tydzień? raz w miesiącu? raz w roku?

Młodym hodowcom nie wystarczyło powiedzieć co powinny jeść żółwie. Jak przeczytali że można podawać mięso to sru poszli na łatwiznę, bo akurat było w lodówce. Najpierw raz potem drugi potem trzeci potem okazało się że "żółwik to bardzo lubi to czemu odmawiać?". I tak coraz częściej i teraz mamy wszędzie chore przekarmione okazy. I jak pokazuje się że żółw powinien mieć prawie idealnie gładką skorupę to nie wierzą bo nikt takiego nie ma.

Dlatego mówię: Trzeba CAŁKOWICIE ZREZYGNOWAĆ z wątpliwego urozmaicenia i kategorycznie wykreślić z diety mięso ciepłokrwistych.

Re: Karma dla kotów??

No-OK, rozumiem, powiedzmy. "Czasmi" tzn. u mnie raz na kilka miesiecy- moze pol roku, ja juz nie pamietam szczerze powiedziawszy kiedy moje skorupki dostały ostatni raz... Przecież na wolnosci zdaza sie jakaś padkinka w wodzie a zresztą- niewazne- dyskusja pomiedzy dwiema osobami które popieraja zakaz podawania mięsa nie ma sensu

Uprawnienia umieszczania postów