-
Zolw czerwonolicy w stawiku ogrodowym-temperatura
Witam, wiem,ze temat ten byl niejednokrotnie poruszany.,Jednak nie doszukalam sie jednoznacznej odpowiedzi. Otoz prosze o wypowiedz osoby, ktore maja doswiadczenie i/lub wiedze na temat wypuszczenia zolwi czerwonolicych do oczka wodnego, o glebokosci ponad 1,50 m. Zolwie dotychczas mieszkaly w akwarium, przez ok 8-9 lat. Czy wypuszczenie ich o tej porze roku - w naszych warunkach klimatycznych ( pewnie woda w oczku ma niecale 10 stopni) - ma sens czy raczej moze im zaszkodzic? Na dnie oczka jest sporo mulu, w ktorym moglyby sie sie zagrzebywac, ale niewiem na ile im to pomoze przy takiej temperaturze. Natomiast zastanawia mnie czy mozna je juz wypuscic , a jesli nie to kiedy? Dodam,ze moje zolwie ( a to jest parka) nie mialy nigdy problemow ze zdrowiem. Zawsze mialy dobry apetyt i sa karmione prawie caly czas sucha karma dla psow !! ( kiedys dostalam taka rade od pana pracujacego w sklepie zoologicznym, ktory mial piekne zolwie) - i od tamtej pory - a minelo juz sporo lladnych lat - moje zolwie rowniez jedza ta karme i maja sie doskonale. Niewiem co o tym sadzicie, ale ja nie widze,zeby mialy jakiekolwiek problemy. Pozdrawiam wsyztskich i z gory dziekuje za Wasze opinie
Uprawnienia umieszczania postów