Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: ZGROZA !!!

ZGROZA !!!

http://www.se.com.pl/iso/dzisiaj/wia...j/kraj_1.shtml

a w skrócie:

" (...) Wodno-lądowy gad doprowadzał swego właściciela Edwarda Płonkę (54 l.) do szału. Żółwica zamiast siedzieć przy ogrodowym oczku wodnym uciekała bowiem w pobliskie zarośla. Poseł postanowił ujarzmić niepokornego zwierzaczka.

Jak pomyślał, tak i zrobił. Jednemu ze swoich pracowników polecił przewiercić skorupkę Łucji. (...)

(...) - Wziąłem wiertło jedynkę i koło nogi z tyłu przewierciłem skorupkę, tak jak sobie pan poseł życzył - opowiada Krzysztof Z. (22 l.), były pracownik warsztatu samochodowego parlamentarzysty. - Pracodawca kazał, pracownik słuchać musiał. Potem przywiązana za żyłce siedziała cały czas przy sadzawce.

Kilka dni po akcji ujarzmiania (wiercenia żółwia) po ulewnym deszczu woda w sadzawce przybrała. Łucja zaplątała się w zbyt krótką żyłkę i zaczęła tracić przytomność.

- Zaczęła się najzwyczajniej w świecie topić - mówi Krzysztof Z.

Jak wynika z relacji świadków, poseł wraz z rodziną próbował ratować gada. Wystraszoną Łucję reanimowano, machając m.in. jej kończynami. (...)

(...) - Potem podobno zdechł - mówi inny były pracownik posła Płonki.

- Nieprawda - dementuje Edward Płonka. - Żółw żyje, ma się świetnie - zapewnia parlamentarzysta.

Pokazał nam go wczoraj. - Zarosło mu już. On był mniejszy, dziś ma 15 cm średnicy. Otworek był średnicy żyłki wędkarskiej, to było na samym brzeżku tam gdzie rozrasta się pancerz, gdzie nie było ciała - opowiada poseł Płonka. - Skorupa żółwia jest jego żywą częścią - mówi zbulwersowany Adam Hryniewicz, kierownik herpetarium z warszawskiego zoo. - To nic innego, jak po prostu kość, kręgosłup. Jeśli ktoś próbuje wiercić dziurę w skorupie zwierzaka, wyrządza mu wielką krzywdę. . Człowiek, który postępuje w taki sposób, znęca się nad zwierzętami. (...)"

NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM "SE" NIE JESTEM ANI ZA ANI PRZECIW "PO"

JESTEM CZŁOWIEKIEM, KTÓRY OPIEKUJE SIĘ ŻÓŁWIEM CZERONOLICYM - WEDŁUG MNIE NIKT NIE JEST WŁAŚCICIELEM ŻADNEGO ZWIERZĘCIA A TYLKO JEGO OPIEKUNEM, (CHOĆ CZASEM UŻYWAM TEGO SŁOWA)

PROPONUJĘ BY W TEJ SPRAWIE ZŁOŻYĆ GRUPOWE DONIESIENIE DO PROKURATURY!

Re: ZGROZA !!!

... a tak przy okazji....

witam po urlopie

Poslowie w ogole maja dobre pomysly...
    Plonka (PO) zawsze by? w czolowce autorów nieszablonowych pomyslow i byl z tego dumny. Chcial np. zmienic polski hymn na bardziej nowoczesny...
    I ciekawe, co by wymyslil, gdby mu kazali pilnowac jencow w Iraku.

MataManX
    Guest

Widać inteligencje naszych parlamnetarzystów nie powinien nawet rządzić na wsi kurzą fermą!!! Skurwiel poprostu !!! Przez dupę bym mu żyłkę przeciągnoł i podtopił !!!

eh burżujska świnia ... tylko że nawet splunąć na niego szkoda !!!

Sam fakt że się zrosło świadczy o tym że to była żywa tkanka...

co za bezmozgowiec z tego posla, z reszta wikeszosc tak sie zna ze przegiecie. niech sobie dziure w czaszce zrobi i przeciagnie zylke i sie do drzewa przycwiaze pajac jeden z drugim. szkoda slow

ale co z tego... po tym artykule nawet śladu nie będzie za tydzień... a w wypowiedziach pod tym tekstem już ktoś stwierdził

"...ten żółw to nic w porównaniu do ..."

ludzi nie obchodzi że jakiś koles przewiercił żółwia a co...

w końcu on żyje, ( to głupie kłamstwo reportera... chyba trzeba wierzyć posłowi)
    wcale sie nie utopił,
    już nie ma w tyłku żyłki,
    ma sie dobrze,
    a dziurka po wiertarce FANTASTYCZNIE SIE ZAROSŁA ,
    a ten sam żółw nadal siedzi w oczku .

Podejrzewam że już go wytresowali i wie że ma siedzieć nie dalej niż trzy metry od sadzawki... jakie to słodkie ...

MataManX
    Guest

Jakby ciebie ktoś wzioł na warsztat i nawiercil to też byś nie odchodziła od wyznaczonego miejsca zbyt daleko

sory ale to była ironia... mówiąc :

"w końcu on żyje, ( to głupie kłamstwo reportera... chyba trzeba wierzyć posłowi)
    wcale sie nie utopił,
    już nie ma w tyłku żyłki,
    ma sie dobrze,
    a dziurka po wiertarce FANTASTYCZNIE SIE ZAROSŁA ,
    a ten sam żółw nadal siedzi w oczku . "

miałam na myśli

1 on nie żyje
    2 utopił sie
    3 pewnie nadal ma żyłkę w tyłku
    4 nie ma sie dobrze
    5 dziurka sie nie zarosła tak szybko
    6 a żółwia już nie ma w oczku
    7 a cała wypowiedz posła była tylko ściemą

TO BYŁA TYLKO IRONIA... nie chciałam tego po prostu tak drastycznie ująć jak zrobiłam to teraz

POZDRAWIAM CIEPŁO ... niech żółw spoczywa w pokoju

Uprawnienia umieszczania postów