Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Transport żólwia

Transport żólwia

Jakie u nas sa realia dotyczące przewozu żywych zwierząt? Chodzi mi
    właściwie o żówia.... Jak wysłać? Czym? jakie są opłaty? Gdzie to załatwić?
    jak zwierze do tego przygotować?
    pomocy!

Re: Transport żólwia

Najlepiej samemu albo przez znajomego.

MataManX
    Guest

popieram na inne formy transportu lub wysyłki jest to zwierze zbyt wrażliwe i zbyt ruchliwe będzie się bardzo męczyć w transporcie jeśli nie zapewnimy mu odpowiednich warunków

witam
    jeśli trzeba już wysłać to jedyna możliwość z tego co wiem to przesyłka konduktorska
    pozdrawiam

dr Robert
    Guest

Zgodnie z przepisami PKP nie wolno przesyłać zwierzat w przesyłce konduktorskiej i o ile w przypadku małej jaszczurki czy węża można fakt przesyłania zwierzat ukryć, o tyle w przypadku przesyłania węża może to być dużo trudniejsze, a coś drapiącego w pudełku może zwrócić uwagę konduktora.

ja mówie kategorycznie NIE dla przesyłania zwierząt... obojętnie jakich...

co do przesyłki konduktorskiej to wiem tyle że np. z pająkami nie ma problemu ale z żółwiem to nie bardzo

pomyśl o osobistym dostarczeniu czy odebraniu albo jak powiedzieli przez jakiegoś znajomego

powodzenia!

Jest gdzieś giełda wolnych miejsc w samochodach i ogłaszają się tam ludzie jadący z do. Może akurat by pasowało?

witam
    jak odbieraem od pracownika kolei paczkę z żółwiem to się zapytał co tam mam, powiedziałem że żółwia, a on się tylko zdziwił i nie mówił nic o żadnym zakazie, więc z tym prawem to chyba nie jest tak do końca że jest zakaz albo poprostu nikt tym się nie przejmuje
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów