Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 5 pytań odnośnie czerwonolicego

washa
    Guest

Re: 5 pytan´ odnos´nie czerwonolicego

Jakie to straszne... Biedaczysko leży teraz sobie na lądzie i ziewa... Bardzo prawdopodobne, że się przeziębił. Wątpię jednak, że przez temperaturę, bo pamiętam o tym, żeby nie wystawiać Maćka, gdy wieje lub jest zimno. Może kilka dni w ciepłym mu pomoże... mam taką nadzieję... Napiszę jeszcze jak coś się będzie działo.Pozdrawiam i dziękuję.

POSTEPOWALAS Z TYM ZOLWIEM PODOBNIE JAK MOJE DZIECI ZE SWOIMI ZOLWIAMI (NO I JEDEN Z 3 maluchow TEGO NIE PRZEZYL, ale pozostale dwa udalo sie uratowac!).
    WATPISZE, Z E PRZEZ TEMPERATURE? NO COZ, ZOLWIE MOGA SIE PRZEZIEBIC TYLKO PRZEZ PRZECIAG I TEMPERATURE.
    Tak wiec woda do 30 stopni, a powietrze ciut cieplejsze.

Oczywiscie oszczedz mu wszelkkich szczotkowan i podobnych zabiegow kospetycznych!
    Jesli chodzi o lekarstwa, to ja ich nie podawalem (w odleglej od Warszawy miejscowosci, gdzie sa te zolwie, zaden wet sie naninch nie zna). Pomogla temperatura i rezygnacja z nadmiernej opiekunczosci...

A gdy juz wyzdrowieje (jest nadzieja!) zadbaj o to, zeby miela duzo wody. Moja zolwie albo sie wygrzewaja na kamieniu lub plyciznie, albo z wielkim zapalem gleboko nurkuja.

Na przyszlosc polecam link:
    http://www.zolwieozdobne.ires.pl/choroby.html

Uprawnienia umieszczania postów