Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: GEOHELEONE ELEGANS

MIDO
    Guest

GEOHELEONE ELEGANS

PO ILE SA ZOLWIE GWIEZDZISTE I INNE CIEKAWE GATUNKI .PISZCIE CENY I JAKIE GATUNKI POSIADACIE.

MataManX
    Guest

Re: GEOHELEONE ELEGANS

Żólw gwiaździsty jest u nas trudno osiągalny kiedyś widziałem po 700 zł jak jest teraz to nie wiem ale przypuszczam że kupno osobnika z citesem może wyjść w granicach 1000 zł

gwiażdzisty ostatnio był na giełdzie w świętochłowicach miał jakieś 8-9cm karapaksu i wyceniony był na 600 zł.

Ostatnio na giełdzie w Świętochłowicach były dwa Geochelone elegans, czyli indyjskie żółwie gwiaździste mierzące: jeden około 5cm., a drugi ok. 6cm. Kosztowały 600zł. każdy, ur. w niewoli i zarejestrowane. Sprzedawca, który je miał rozmnaża ten gatunek i prawdopodobnie w przyszłym roku będzie miał młode.
    Pozdrawiam!!!

MIDO
    Guest

MAM 14 LAT.
    CZY JEST TO ŻÓŁW BARDZO TRUDNY W HODOWLI.JAKIE SA CENY INNYCH ŻÓŁWI NP ZABUTI,TERAPENA

Jest to gatunek stosunkowo trudny w hodowli. Łatwo ulega chorobom dróg oddechowych. Nie polecam!
    Pozdrowienia!!!

dr Robert
    Guest

G.elegans lepiej kupować podrośnięte, ale wtedy cena jest jeszcze sporo wyższa. Pierwsze 1-2 lata życia są krytyczne, stale są z nimi jakieś kłopoty. Jedyna zaleta, że u już malutkich można rozpoznać płeć co u żółwi jest wyjątkiem. Terapeny były już sprzedawane wystarczy użyć wyszukiwarki w dziale "sprzedam".

Uprawnienia umieszczania postów