Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: kolejny neofita ;-)

gienia
    Guest

Re: kolejny neofita ;-)

Wiecie, prawdę mówiąc to mnie się też wydaje, że on mały jest jak na swój wiek, ale i tak trzeba go podziwiać - przeżył chłopaczyna, jest silny, ruchliwy, ma apetyt no i zobaczymy co będzie dalej.
    Mam nadzieję że nie przesadzam z karmieniem - karmię co drugi dzień, jak zalecano - czasem pożera większe ilości, czasem mniej, ale resztki rzeczywiście po jakichś 30 minutach trafiają razem z całą wodą do kanalizacji (wymiana całej wody).
    Grzałkę dostał - spodobała się. Przytula się do niej jakby to była poduszka.
    Podniosłam też poziom wody - było pewne zdziwienie, ale chyba też akceptacja.
    Co do tego pudełka - mnie przeraziło na tyle, że nie wiedząc za bardzo co z nim robić zabrałam go do domu
    Pozdrawiam wszystkich

Re: kolejny neofita ;-)

Moim zdaniem nie bardzo należy przejmować się informacjami zawartymi w tabelach, artykułach itp. Nie zawsze są podawane przez ludzi kompetentnych. Ponadto zwierzaki nie umieją czytać i nie wiedzą jakie mają być duże czy jak się zachowywać. Gdyby gwarek mojego syna umiał czytać to to wiedziałby, że powinien mówić lepiej niż papuga, a on milczy jak grób. Storczyki Vanda nie powinny kwitnąć, a tymczasem kwitną jak oszalałe. Wszelkie nie naukowe rady, wskazówki traktuję wyłącznie jako orientacyjne.
    Żółwik jest ok.

Uprawnienia umieszczania postów