Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Połknął kamień?!

Połknął kamień?!

Hmmm w sumie nie jestem pewien na 100% ale wydaje mi się że mój mały głodomór połknął kamień (terarium ma wysypane takimi małymi kamieniami...w sumie nie są takie małe ok 3mm d)...już kiedyś widziałem jak go bierze do dzioba ale potem go wypluwał, tym razem nie widziałem żeby wypluwał...ale jak mówie mogę się mylić!

Ale przyjmijmy że połknął...może się to dla niego źle skończyć? Chyba taki głupi nie jest żeby jeść coś co nie jest jadalne..to wkońcu zwierzę które przetrwało miliony lat ewoucji

Nie jestem w stanie go pilnować non-stop ale zawsze jak widze że to robi to go troche straszę...tak czy inaczej może mu się coś stać czy poprostu go wydali...

Dzięki

Re: Połknął kamień?!

przeczytaj sobie tutaj poznasz również moje zdanie na ten temat
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=3151&t=3151

Bardzo pomocne dziękuje Jojek!

Znawcą żółwi nie jestem ale na zwierzątkach się troche znam i tak wiele zwierząt połyka kamienie żeby sobie pomóc w trawieniu, krokodyle, ptaki czy nawet psy!

Wydaje mi się że je połyka bo są mu potrzebne (lub czegoś mu brakuje w organiźmie), myśląc logicznie: jakby był na tyle głupi żeby połykać coś co mu szkodzi to by nie przetrwał ewolucji!

Tak czy siak dziękuje za linka Jojek i czekam na ewentualne propozycje pomysły

MataManX
    Guest

neno zluzuj nie przejmuj się wszsytkim

Znowu nie będe nowego wątku robił a mam pytanie!

Jojek powiedział żebym zrobił pare fotek jak sie opala...noi i dzisiaj a właściwie teraz przyjął taką pozę że poprostu narobiłem chba ze 20 zdjęć!

Jak je moge tutaj zamieścić?

Chyba że prześle je Jojkowi na maila jak będą się podobać to je zamieści na stronie i poda linka!

Nie no niemoge jak on siedzi!

MataManX
    Guest

wyślij jojkowi on je przejrzy i co mu się spodoba na stronkę rzuci

poczekam na zgode i wysyłam!

nie chce mi sie robic wątku nowego mam pytanko....

była dyskusja o żółwiach na balkonie w słoneczne dni... ktos tam powiedział żeby siatką zabezpieczyć akwarium żebu nie wylazły czy żeby jakis kot tam nie wlazł czy cos takiego...

ale jaka to jest siatka bo jakoś nie moge do tego dojść a w lato też bym jak mnie nie ma w domu je wyrzucała na słonko

Jak najbardziej wyślij !!!

Re: zabezpieczenia na balkonie

I przed wypadnięciem żółwia z balkonu i przed intruzami typu koty i ptaki. To pierwsze przydarzyło się mojej sąsiadce dawno temu ze skutkiem tragicznym a o tym drugim tylko słyszałem że mogą poranić. Wspomniany balkon miał gęstą balustradę ale ciekawski żółw, to był któryś z lądowych, przecisnął się w poprzek.

Uprawnienia umieszczania postów