Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Jak karmić żółwie czerwonolice 2 letnie??

MataManX
    Guest

Re: Jak karmić żółwie czerwonolice 2 letnie??

żółwica jojka ma dość mocne zmiany krzywicze ale pozatym jest zdrowa reszta żółwi na stronce wygląda na okazy zdrowia (nie chwalac się jest tam też moja ślicznota)

Mocne nie mocne trudno powiedzieć widziałem dużo gorsze ale fakt faktem ma je. Dlatego walczę jak lew ze złymi nawykami żywienia tutaj na forum i na swojej stronie. Stan zdrowia żółwicy opisywałem niedawno http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=4451&t=4395

ech mój troosti po krzywicy i przekarmieniu też ma garby...:-(( chyba prześle CI jego zdjęcie aby był przestrogą dla innych....

chętnie jojek@kki.net.pl

A na czym polegają te zmiany? Obejrzałam twoje zdjęcia i rzuciło mi się w oczy, że ona ma taki mocno wypukły karapaks, mój żółw jest jakby bardziej płaski. To tak ma być? W sensie lepiej jak płaski, czy na odwrót? I drugie pytanie, ta wgłębka, czy można dostać ją w akwarystycznym i jak to się hoduje. Mój żółw ostatnio raczy się moczarką, ale wrzucamy mu po kawałku (ok połowy całej roślinki), bo inaczej szarpie na kawałki i nie zjada, potem trzeba wyławiać takie obślizgłe i śmierdzące kawałki. Jak ma mniej - wyjada wszystko...

Postaram się zrobić zdjęcia pokazujące dokładnie deformacje i umieszczę na stronie wraz z opisem.

Wgłębkę mógłbym ci dać jakby co pisz na priv. Ogólnie mam po prostu drugie akwarium 19x41x27 (20 litrów) z gupikami ślimakami i kupą roślin, dość płytkie (27) o intensywnym oświetleniu i to se tam samo rośnie.

Chciałem jeszcze dodać że pomysł podawania roślin po kawałku tak jak to opisałaś jest godzien naśladowania zwłaszcz przez tych co mają problemy z utrzymaniem czystej wody i często ją wymieniają.

Uprawnienia umieszczania postów