-
Żółw czerwonolicy wiosną
Bylem sobie dzisiaj w Zoo w Chorzowie i widzialem jak w jednym stawie pływała sobie duuuuza samica żółwia czerwonolicego.Widzialem te zólwie juz kiedys tam ale w lato a nie teraz w kwietniu!Czy ona przezimowała tam w tym stawie?Bo nie sądze zeby ja opiekunowie teraz w kwietniu wpuscili tam?!Zólwica wygladała wspaniale,wygrzewała sie na lądzie ale na mój widok szybko zsunęła sie do wody i zanurkowała ale po chwili wynurzyła sie i przygladała mi sie bacznie :-)
-
Re: Żółw czerwonolicy wiosną
tak tam żólwie zimują w stawie
-
-
wiem że maja zbyt dużo ale mi bardziej chodzi o kilka wizyt samca niż o pobyt stały troche mam kiepskie warunki jak dla dwuch żólwi a pozatym wiem że jak za 2 lata na studia wyjadę to będę musiał gadzine w domu zostawić więc wole puki co na głowe sobie nie brać dwuch żółwi jedynie wypożyczenie by mnie interesowało
-
To zlap sobie z tego stawu tam jakiegos młodego samczyka i potem go z powrotem tam wypuscisz :-d Bedą niezłe jaja :-D :-) ;-)
-
jak taki kozak jesteś to go złap i mi przywieź
-
jeśli mają nadmiar gadzin to z pewnością dadzą złapać tylko czy zgodza się z oddaniem gadzinki.... hehehe
-
A czy w Polsce na wolnosci zolwie czerwonolice sie moga rozmnazac??
i czy maluchy przezyja zime (miedzy innymi mroz okolo -20 stopni C)??
Pozdrawiam
-
Re: Z˙ó?w czerwonolicy wiosna˛
Przezyc (w hibernacji i pod woda) - tak, bo przezywaja w Polsce bez problemu. A co do rozmnazania - watpie, bo raczej za niska temperatura do inkubacji jaj i zbyt krotkie lato.
-
Re: Z˙ó?w czerwonolicy wiosna˛
nie wiem czy nie bylo by przestepstwem wpuscic kilka sztuk w pobliskie bagna
ale najpierw trzeba miec swoje ;-P doradzcie czy za pare lat probowac czy nie
aha blotnych nie ma w sasiedztwie:-(
moze ktos z gmini przywiezie kilka sztuk(nadzieja)
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów