Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Wysepka

Turtle boy
    Guest

Re: Wysepka

MataManX Chyba się zdenerwowałeś, ale ja tak chyba dopiero trzeci raz robie. A robie to po to żeby zachęcić moje żółwiki do korzystania z części lądowej. Wiem że niekarmi się żółwi na lądzie ale one i tak jak złapią pokarm to idą do wody. Ale i tak ich niezachęciłem. Masz rację trzeba podsunąć chyba trochę gadżetów pod ląd i dopiero potem sprawdzić czy chcą wychodzić. Dziękuję za odpowiedź, ale chyba nie masz racji pisząc że z czegoś spadałem........

MataManX
    Guest

Skoro twierdzisz że nie spadłeś to możesz się tej wersji trzymać. Jednak dla żólwia polowanie na lądzie jest to coś takiego jakby ci kazać wyławiać ustami batony z dna wanny. Jak nie chce wychodzić na ląd to znaczy ze wyspa jest źle urządzona sorry że się jeże ale to jest poparte 9 letnim doświadczeniem.

A tak ogólnie witamy w terrarystycznej braci zawsze gościnnej i pomocnej. . .

albo akurat nie mają na to ochoty, może temp. wody mają zbyt wysoką?(za mała różnica temp. wody a pow.ietrza?0 i dlatego nie chce wychodzić? (siedzi tam gdzie cieplej, hehe) tym bym się nie przejmował gadzinki mają też swoje widzi misie....

Turtle boy
    Guest

Mają temp. 25 stopni (zalecaną) a powietrze jest w takiej samej temperaturze. może mają swoje widzimisie (hehe)

dj_maga
    Guest

a mój żółw nie ma wysepki, choć akwarium jest duze...wody ma tyle żeby normalnie mógł wyciągnąć łepek. czesiek nie lubi pływać, ile bym mu wody nie dała to i tak by się na pazurku podtrzymywał, jak kiedyś wysepke zrobiłam, to na nią wogóle nie wychodził. wode ma 28 stopni, więc dobrze mu jest, jak miał niższą temperature(jak był mały) to nie chciał jeść. pozdro 600

Gady energię do trawienia pożywienia czerpią z otoczenia. Nic dziwnego że nie chciał jeść skoro, z powodu braku wyspy odpowiednio przygotowanej i oświetlonej (ogrzanej), nie miał się gdzie wygrzać. 28 stopni woda a powietrze ma wyższą temperaturę? bo jak nie to jesteś na dobrej drodze do kłopotów z układem oddechowym. Brak możliwości osuszania co jakiś czas skorupy może doprowadzić do kolejnych problemów. Pozbawianie żółwia wyspy to jak brak budy dla psa podwórkowego.

Uprawnienia umieszczania postów