-
Re: Wysepka
Dżdżownice? Przecież mój żółwik się w nią wpląta i będzie miał dość oryginalny szalik:/ Nie mówiąc już o tym, że będzie ją jadł przez tydzień... Niee, ja raczej podziękuję:P
-
Witam!!!
Jestem tutaj nowy wię mogę mieć jakieś problemy itp. pomóżcie mi oki (jakby coś).
Chciałbym się przedstawić jestem Łukasz mam 12 lat. Od prawie dwóch lat hoduję żółwiki czerwonolice. Kupiłem je jak miały roczek a więc 3.9.2004 powinny mieć 3 roczek. Są w pełni zdrowe mają piękny i mocny pancerz bez żadnych ubytków i wybrzyszeń. Według mnie Neno robi podstawowy błąd hodując młodego żółwia czerwonolicego w wanience z palemką i wysepką. Pojemnik ten niejest w stanie zapewnić odpowiednich warunków żółwiom, ponieważ jest mały niemożna zamontować ogrzewania a już napewno filtracji.
P.S. Moje żółwiki także od pewnego czasu niechcą się wygrzewać na mojej kamiennej wysepce (ok. 30 cm X 15 cm-wysepka). Niewiem czemu tak się dzieje zawsze bardzo lubiały nieraz potrafiły na niej spać do 2 godzin, a terz niechcą zachęcam je nawet pokarmem który sypię na wyspę wezmą go i zjedzą poza wyspą, ale żeby się wygrzewać to nie.
-
Mam 14 lat pomyliłem się z liczeniem dat......sorki......
-
błąd w pisaniu przepraszam raz jeszcze
-
pokarm na wyspie im sypiesz czyś ty z byka spadł czy z krowy bo nie wiem co może tak porąbać one mogą jeść tylko w wodzie pomyśl czasem a to że nie wychodzą to jest wada wysepki najlewniej albo maja złe podejście albo na niej nie jest wystarczajaco ciepło aby wychodziły
-
dla mnie to sklepy zoologiczne powinny dostac zakas sprzegaży tych plastikowych "kup" bo to dla mnie sadyzm ...
a znęcanie sie nad zwierzętami jest karalne ---> przynajmniej tak mówią na discovery ...
Neno nie masz czasu na klejenie albo pieniędzy to leć do sklepu kupuj akwa za 30zł w którym jest miejsce na wysepke grzałke i filtr i narazie z głowy żółwik mały więc wytrzyma... i powoli sie baw w klejenie ale baw sie wtedy jak żółwik bedzie miał gdzie sie rozprostować
-
ale oco chodzi z tym sypaniem pokarmu na wyspe???
-
wysepki mają taki niby pojemnik... ludzie ( bardzo z resztą inteligentni i oczytani) twierdzą że tam sie wkłada te malutkie czerwone robaczki w kostkach żeby żółwik wlazł i z tego zjadł ALE CI INTELIGENCI NIE WIEDZĄ ŻE ŻÓŁWIK TEL WOLI JEŚĆ PROSTO Z WODY!!!
-
Nie woli, tylko tak może przyjmować pokarm, nawet jeśli na lądzie znajdzie coś do wszamania to zaraz to ściąga do wody gdzie może połknąć, czerwonolice i pokrewne jedzą tylko w wodzie dlaczego? dlatedo że nie mają języka aby przełknąć i posunąć pokarm muszą być w wodzie..
-
Kuki. Rzuć mu dżdżownicę, zdziwisz się. (Chyba) . One potrafią zjeść olbrzymie rzeczy (mój, mając 11 cm długości, zjada, bez gryzienia (duszkiem) 7 cm stynkę. Co do ilości pożywienia, to też zadziwiające ile one potrafią zjeść.
Uprawnienia umieszczania postów