-
Wysepka
Rozpoczne od tego ze pisze o malutkim czerwonolicym! Jak juz wczesniej pisałem mały ma taka wanienke z wysepka (juz nie dlugo), wszyscy piszą że żółwiki uwielbiaja tam siedzieć i do wody schodzą tylko raz na czas! A moj jakos niechetnie na nia wchodzi, czasem ale sporadycznie i szybko schodzi żeby sobie poplywac! Do lapmy (ewentualnie do słonca) wystawia sie z wody...
Wiec albo tak lubi i koniec albo cos jest nie tak....??
Dzieki
-
Re: Wysepka
Aha i jeszcze mi sie cos przypomniało
dużo teraz pada, moge dać mu trochę dzdzownicy? takiej z ziemi (no umytej oczywiscie)
-
Jakoś nigdy nie przeczytałem "że uwielbiają" podaj przykłady kto tak napisał? wkońcu jest to żółw wodny!!! większość czasu spędza w wodzie(gdzie żeruje i śpi) na ląd wychodzi tylko aby się ogrzać w promieniach słońca... w akwa wychodzą na wysepke zazwyczaj po posiłku ( nie tylko) aby się wygrzać i dobrze strawić pokarm. jeśli są małe i jeszcze bardzo strachliwe wtedy wychodzą na wysepke jak nikogo nie ma w pobliżu! zresztą moje jak były takie tyci też żadko wychodziły żeby się poopalać, teraz mają ponad 10cm i też spędzają więcej czasu w wodzie. (ciągle głodomory przekopują kamyki za żarciem). Uspokuj się wszystko jest ok. i proszę poczytaj stare posty w/w temat był nie raz i inne tematy które bardzo poszerzą Twoją wiedze o gadzince.
-
Widze że jednak nie czytałeś opisu lub starszych postów!!!!!! idziesz na łatwizne!!! OCZYWIŚCIE ŻE TAK!!!!!! możesz zebrać te po deszczu lub nakopać !!! (łopatą)
-
jeszcze jedno hehehe już wszyscy wiemy że masz czerwonolicego... (dr.Robert zrobił swoje.. teraz przy każdym poście będzie pisać..;-)) prosze uzupełnij swój profil !!! zawsze w profilu można będzie sprawdzić o jakiego zwierza chodzi... i nie będzie takich niedomówień jak ostatnio..
-
Krist, przecież to dobrze, że Neno wciąż pyta!
Przy okazji uczą się też inni i można prześledzić sobie jak mu idzie hodowla ;-).
Mimo wszystko polecam czytanie wcześniejszych postów, sporo czasu zajmuje, ale niezwylke pouczające ;-)
A, powiem Ci Neno, że dżdżownice moja żółwiczka uwielbia ponad wszystko! Po deszczu łatwiej je znaleźć, bo wszędzie ich pełno!
-
Tak dobrze przynajmniej nie popełni głupich błędów (takich jak ja..), nie była to reprymenda z mojej strony..(chociaż została tak odebrana) tylko chciałbym aby poczytał dostępne wiadomości na temat czerwonolicego
-
tak zrobie krist
a co do czytania innych (starszych postów) to przeczytałem ich bardzo wiele, ale funcja "szukaj" na tym forum jest najgorsza jaką w życiu widziałem, bez obrazy dla moderatorów
dzieki za odpowiedź!
-
a o tej wysepce że lubia na niej siedzieć przeczytałem na tym forum, na jakimś starym temacie
-
Uprawnienia umieszczania postów