Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Roślinka w akwarium

Re: Ros´linka w akwarium

Widziałam coś takiego u mnie w akwarystycznym. Rzeczywiście wygląda jak paproć... Ale mnie pan polecił moczarkę, że niby najlepsza. Mój żółw nie był na początku zainteresowany, ale chyba się przekonał, bo poszatkował zielsko na kawałki. Pewnie część zjadł... A to sukces, bo on nic roślinnego do pyska brać nie chce.

ta paproc jest o tyle fajna, ze maja sie w czym chowac. Ale z moczarke tez wkrotce przetestuje.

Matrix, a w którym sklepie (widzę, że jesteś z Wa-wy) dają roślinkę za darmo? Ja w Kakadu na Wileńskim płacę za paprotkę 12 zł za sztukę!

Idź do akwarystycznego w Comforcie na Targowej. Tam moczarki są po 1,20 zł za sztukę. Kakadu na Wileńskim to bardzo drogi sklep.

Re: Roślinka w akwarium

Dzięki, dzisiaj podjadę i zakupię.

Bardzo fajny sklepik - może nie znają się super na gadzinach, ale ceny ok. (no może z wyjątkiem cen dużych firmowych filtrów)
    Ja tam zaopatrywałem się w mrożonki (stynka z 5 zł. ale 1000g a nie 800 )
    No i jest to firma rodzinna a nie jakiś moloch i panowie wiedzą, o czym mówią

Jednak tuz kołomnie znalazłem malutki sklepik dla siersciuchów ; ) i pan zanabył dla mnie mrożonki. Troszku taniej i pod nosem...

DO Joanny: Ja w Warszawie pracuje, ale niekoniecznie tu mieszkam. Roslinki za darmo dawalim i w Skarzysku (ale po paru tygodniach zaczely kosztowac 1,5 zl, a wczoraj cale 3 z?!
    Przetestowalem rowniez moczarke - chetnie jedza, ale finansowo to znacznie mniej ekoni miczne niz paprotka.
    Nie ma sie co przejmowac - juz wkrotce moczarki bedzie od licha i troche w wielu stawach...

No tak, do Skarżyska nie będę jeździć po roślinki... Na razie myślę nad rozpoczęciem hodowli roślinek w starym kotniku. Zobaczymy, może się uda.

Podziel sie doswiadczeniami. Ja tez mysle o wlasnej hodowli - szczegolnie ze latem bardzo latwo bedzie o rozsady...

Ok. Jak już coś wyhoduję to się pochwalę.

Uprawnienia umieszczania postów