-
Roślinka w akwarium
Wczoraj kupiłem gadzinie roślinke w sklepie zoologicznym a że się jeszcze za dobrze na tym nie znam to sobie pogadałem z facetem w sklepie który mi poradził taką dłuuuuugą roślinke (którą bardzo podobno żółwie i welokni lubią), jak ja przywiozłem do domu i wrzuciłem do ajwarium był bardzo zaciekawiony ale po paru kęsach stwierdził że nie dobra, teraz sie troche przekonał i skubie!
Pytanie mam takie, czy ta roślinka może tak sobie leżeć w akwarium (on ja lubi bo sie pod nia chowa) i czy mu nie zaszkodzi jej nadmiar?
Dzieki
-
Re: Roślinka w akwarium
w żadnym wypadku mu nie zaszkodzi one kochają rośliny wodne w naturze się w nich kryją i je podjadają najlepiej niech sobie pływa u niego cały czas a on niech ją skubie do woli
-
-
hehe dzieki
-
Fajnie by było jakbyś postarał się podać nazwę rośliny, coby innym ułatwić jej zdobycie i wypróbowanie. Podejrzewam że to moczarka kanadyjska. Potwierdź.
-
Re: Ros´linka w akwarium
A ja korzystam z czegos, co w sklepie zoologocznym nazywaja paprocia wodna.
-
I one to jedzą czy raczej jako ozdoba?
-
A jaka jest nazwa łacińska tej paproci wodnej?? bo u mnie w zoologiku ni z cholery nie wiedzą co to jest! chcą po łacinie
-
Dla dwoch (po ok. 7-8 cm karapaksu) starcza na jakies 3 tygodnie, roslinka jest spora. Poki duza, to uwielbiaja w niej nocowac.
Jeden z zolwi (chyba to samica) wcina znacznie chetniej niz drugi (chyba samiec), ale ten tez podjada.
-
Nie wiem a i wyobraz sobie w sklepie nie wiedza (takie mamy sklepy zoologiczne...). Ale to bardzo popularne zielsko. Poczatkowo dawali mi je za darmo (tyle tego maja!) teraz place in symboliczne 1 zl 50 gr za sporo sztuke.
Rzeczywiscie to troche przypomina paproc lesna.
Uprawnienia umieszczania postów