Wielkie dzięki za wszystkie porady mam nadzieje że pomoga w zapewnieniu mojemu małemu kumplowi jak najlepszych warunków!

A co do palmy: Fakt że jak je zobaczyłem nie byłem zachwycony i musze powiedziec że odrazu chcialem kupic mu normalne akwarium żeby mieszkał jak czlowiek ale z drugiej strony malec ma niecale 3cm niesadze żeby mial mało miejsca (cały czas biega, szaleje włazi na wyspe domaga sie jedzenia, no poprostu wyglada na szczęsliwego), mam dosc cieple mieszkanie i z mala pomoca lampki woda ma temperarture 26C wiec chyba OK, a co do czystosci no to faktycznie można ją wyczyścić bardzo szybko. I tak juz postanowiłem że po świętach mu kupie normalne akwarium

Jeszcze jedno pytanie:
Jaka wodę powinno mu sie wlewać do akwarium (sprzedawca powiedzial ze prosto z kranu) ale kupiłem mu takie niebieskie krople "Aqua Save" i pare kropel mu dolewam podobno ma pomagac! I czy wogóle istnieje takie pojęcie jak zbycz częste zmienianie wody w akwarium? Im częściej tym lepiej czy jednak pozwolić wodzie sie troche odstac?

Dziękuje